TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2015 yılı içinde ulaşımda sorun yaşanan mahallelerde 50 bin metreküp beton yol yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Genç, belediyeye bağlı ekipler tarafından Tos Mahallesi’nde sürdürülen yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde yolların betonlanması amacıyla dört beton mikseri alındığını anımsatan Genç, saatte 60 metreküp beton üretebilen beton santraliyle birlikte yol çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ve ilgili birimlerle yapılan görüşmelerin ardından bazı mahallelerde daha avantajlı olacağı için yolların asfalt yerine beton yapılması kararı aldığına değinen Genç, şunları kaydetti:

"2015 yılı içinde yüksek mahallelerimizde 50 bin metreküp betonlama yapmayı hedefliyoruz. Büyükşehir yasasıyla birlikte kurulan Ortahisar’a köyden mahalleye dönüştürülen 36 yerleşim yeri daha katıldı. Bu mahallelerimizin bazılarının yolları gerçekten çok bozuk. Heyelan ve toprak kayması olan yerler var. Bu bölgelere bir yandan betonlama yaparken diğer yandan da istinat duvarları yaparak yollarımızı daha güvenli ve kullanışlı hale getiriyoruz. Ayrıca köy yollarımızda betonlamanın yanında bakım ve onarım çalışmalarını da eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Böylece yollarımızı daha güvenli hale getirerek ulaşımda ortaya çıkan zaman kaybını da ortadan kaldırıyoruz. Bu konuda ihtiyaç duyduğumuz yeterli miktarda ekipmanımız ve makine parkımız mevcuttur."

Kaynak: aa