Almanya Türk Toplumu Onursal Başkanı Prof. Dr. Hakkı Keskin, “Gerek Ermenistan, gerekse Ermenistan lobisi dünyanın dört bir yanında benim kanımca gerçek dışı, çarpıtılmış ve sahte belgelerle soykırım iddialarını ısrarla gündeme taşımaktadır” dedi.
Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından Edirne’de düzenlenen 3. Dünya Türk Forumu’nda ‘Türk-Ermeni ilişkilerinde mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri’ ele alındı. Forumda konuşan Almanya Türk Toplumu Onursal Başkanı Prof. Dr. Hakkı Keskin, Türk-Ermeni ilişkilerinin donuk olmasının iki sebebi olduğunu belirterek, bunların Ermenilerin soykırım iddiaları ile Ermenilerin Azerbaycan topraklarının 5’te birini işgal etmesi olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Keskin, “Gerek Ermenistan, gerekse Ermenistan lobisi dünyanın dört bir yanında benim kanımca gerçek dışı, çarpıtılmış ve sahte belgelerle soykırım iddialarını ısrarla gündeme taşımaktadır. Dolayısıyla bu olayı dünya kamuoyuna kabul ettirmeye çalışmaktadır. Nitekim Türkiye Parlamentosu da ne yazık ki pasif durumu nedeniyle soykırım iddialarını şu ya da bu biçimde kabul etmiş bulunmaktadır. Bize sürekli olarak tarihinizle yüzleşin diyen ülkelere de onların diliyle yanıt vermemiz gerekiyor. O alanlarda bilimsel çalışmalar yapılması, Belçika’nın, Fransa’nın, Amerika’nın, İngiltere’nin ve Almanya da buna dahil, yaptığı katliamlar belgeleriyle, kanıtlarıyla ortaya dökülmelidir. Bu son derece önemlidir, yani sürekli savunma mekanizmalarıyla bu mücadeleyi veremeyiz.
Tabi ki bu ilişkilerin düzelmesi için Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesi gerekir” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha