TRABZON (AA) - Restorasyonu tamamlanan tarihi Alacahan'ın, kadınlara yönelik el sanatları kurslarının düzenleneceği eğitim merkezi hizmeti vereceği bildirildi.

Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık maliyeti 4 milyon lirayı bulan restorasyon çalışmaları sonrasında tarihi Alacahan'ın, Halk Eğitim Merkezi ile Olgunlaşma Enstitüsü'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında, el sanatlarının yaşatılması için kadınlara yönelik kurslara ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Tarihi yapının açılışını Vali Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yaptığı ifade edilen açıklamada, Vali Öz'ün açıklamalarına şu şekilde yer verildi:

"Yıllarca atıl kalan Alacahan'da, bir süre önce vefat eden eski Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın büyük emeği var. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. 4 milyon liraya restorasyonu yapılan Alacahan'ın, amacına uygun hizmet edeceğine inanıyoruz. Alacahan'ın son yıllarda ilimizde gelişen turizmin önemli bir uğrak noktası ve yeni bir destinasyonu olsun istiyoruz. Yöresel kültürümüzü ön plana çıkaracak olan bu mekana gösterilen ilgi bizleri ayrıca memnun ediyor." 

Açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun konuşmasında ise "Trabzon, 4 bin yıllık kültürünü taşıyabilir ve anlatabilirsek turizmin, sanatın ve kültürün Türkiye merkezlerinden biri olmayı sürdürebilmiş, gerçekleştirebilmiş olacaktır. Trabzon’un geleneksel el sanatlarının burada yaşatılması için tüm paydaşlar çok güzel bir birliktelik ortaya koydu. Çok güzel bir kurgulama ile birlikte burada, kültüre ve sanata hizmet ediliyor ki artık turistik turlar da Alacahan'ın uğrak yeri olacak" ifade ettiği belirtildi.

Kaynak: aa