Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, İl Divan Toplantısı’nda yaptığı açıklamasında, “İnşallah bu acı tablo bizim için bir ders olur. Bundan sonra bu tür acılarla karşılaşmayız” diye konuştu.
Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığı, İl Divan?Kurulu Toplantısı parti binasında gerçekleşti. İl Başkanı Sadık Kar’ın yanı sıra ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katılırken seçim sonrası çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.
Basına kapalı olarak düzenlenen toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar, Soma’da yaşanan maden faciası ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Soma’da yaşanan faciadan dolayı üzüntüsünü dile getiren Kar, şöyle devam etti:
“Soma’da yaşanan bu büyük facianın büyük üzüntüsü içerisindeyiz. Rabbim orada şehit olan kardeşlerimize rahmet eylesin, geride kalanlarına sağlık versin. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar versin. Her olaydan sonra bu tür facialardan sonra bizleri bu olaylardan ders almak yerine yalnızca acılarıyla yorumlayıp, acıları içimize sindirip onun hararetiyle günümüzü geçirmeyi bir alışkanlık haline getirmiş toplum durumuna düştük. Ne devlet ne millet olarak bu acılardan ders alarak bu güne kadar bir önlem almadık. İnşallah bu yaşadığımız son olay, son acı bize ders olur. Bundan sonraki iş hayatıyla alakalı güvenlik tedbirlerini daha yüksek seviyelere çıkartabiliriz. Dünyada taşkömürü çıkartan ocak işletmeleri içerisinde en çok kaybı veren maalesef Türkiye. Dünyanın en çok taşkömürü çıkartan ülkesinde bu oran yüzde 1’lerle ölçülürken Türkiye’de bu rakam yüzde 7’lere çıkıyor. 7 katı daha fazla insan ölümü söz konusudur. Bunu bize devletin kendisi söylüyor. Türkiye’de maalesef ocak işletmeciliğimizin belli bir standardı yok. Belli bir kömür politikası oluşturulmuş değil. Onun için bu tür acılarla karşılaşıyoruz. İnşallah bu acı tablo bizim için bir ders olur. Bundan sonra bu tür acılarla karşılaşmayız.”
“OYUMUZU İKİYE KATLADIK”
2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nin yükseliş gösterdiğine dikkat çeken Kar, “Bir seçim geçirdik. Seçim konusunda çokça yaşanan şeyler oldu. Fakat biz bu seçimden 2011 seçimlerine bakarak seçimin galiplerinden bir tanesiyiz. Çünkü oyumuzu neredeyse ikiye katlayarak seçimden çıktık. Bu her ne kadar bize az da gelse çünkü beklentilerimiz çok yukardaydı. Beklentilerimize sonuçlar ulaşamasa bile daha önceki seçim sonuçlarına baktığımızda bu günkü seçim sonuçlarımız belli bir yere gelmiştir. Onun için bu bizim için bir başarıdır. İstiyoruz ki biz bunu yüzde 10’ların üzerine çıkartarak önümüzdeki seçimlerde inşallah meclise girmeyi, Türkiye siyasetine yön verecek şekilde milletimizin menfaati için istiyoruz. Bu güne kadar Milli Görüş teşkilatlarının olduğu her dönemde yaptığı icraatlarla insanlarla, milletimiz, seçmen, vatandaş fayda görmüştür. Bu herkesin bilmekte olduğu bir gerçektir. İnşallah o günleri gelecekte göreceğiz. Teşkilat olarak gayretimizle çalışıyoruz. Hedeflere inşallah ulaşacağız. Toplantılarımızı ve çalışmalarımızı yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha