SAMSUN (AA) - Cizre'de izinsiz gösteriler sırasında göstericilerin barikatla kapattığı yolu açmak üzere giden polis ekibine el yapımı patlayıcı atılması sonucu yaralanan Komiser Yardımcısı Numan Gün'ün (24) sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Cizre Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Numan Gün'ün tedavisi sürüyor.

Ameliyat sonrası servise alınan Gün'ün göğsünde ve yüzünde küçük yaralar bulunduğu ve bir kaç gün içinde taburcu edileceği belirtildi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Plastik Cerrahi Servisi'nde tedavisi devam eden Komiser Yardımcısı Gün'ü ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Gün ile bir süre sohbet eden Şahin, Yard. Doç Dr. İsmail Küçüker'den komiser yardımcısının sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

Komiser Yardımcısı Gün, Vali Şahin'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gün, Şahin'e saldırıyı ve yaralanma anını anlattı. 

Vali Şahin'e Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ve İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz da eşlik etti. 

- Olay

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen grubun, barikatla kapattığı Berivan Caddesi'ni trafiğe açmak için giden polis ekibine, el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlenmiş, olayda Komiser Yardımcısı Numan Gün (24) ile sokakta oyun oynayan 8 yaşındaki Şirin Başkurt ve kuzeni 10 yaşındaki Yasemin Başkurt yaralanmıştı.   

Kaynak: aa