SAMSUN (AA) - Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şube Başkanı Mücahit Tekkeşinoğlu, "Siyer-i Nebi yarışmalarını yaparak liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz" dedi.

Şube Başkanı Tekkeşinoğlu, dernek binasında düzenlenen toplantıda 20 Aralık 2014 tarihinde liseler arasında yapılması planlanan Siyer-i Nebi Yarışması konusunda bilgi verdi.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi tarafından her yıl Türkiye genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışmalarıyla liseli gençlerin, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatını daha ayrıntılı öğrenmelerini sağlayarak örnek nesiller yetiştirilmesini hedeflenmekte olduğunu belirten Tekkeşinoğlu, "Sevgili Peygamberimizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, efendimiz hakkında daha bir çok eser, program ve yarışmalar düzenlenecektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek dizilerle gençlerimizin ahlak ve maneviyatları tahrip edilmektedir" diye konuştu.

Milli ve manevi değerlere bağlı, Hz. Peygamberin razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istediklerini vurgulayan Tekkeşinoğlu, "Siyer-i Nebi yarışmalarını yaparak liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Geçen sene Türkiye genelinde 150 bin liseli gencin katılımıyla Siyer-i Nebi yarışmalarının ilkini gerçekleştirmiştik" ifadelerini kullandı.

Söz konusu yarışmaya katılmak için başvuruların başladığı ve başvuruların 20 Kasım 2014 tarihine kadar süreceği, sınav sonuçlarının ise 31 Aralık 2014 tarihinde Mekke'nin Fethi gecelerinde ilan edileceği öğrenildi.

Yarışma birincisine 6 bin, ikincisine 4 bin, üçüncüsüne 3 bin, dördüncüye ise 2 bin lira para ödülü, diğer 6 yarışmacıya ise dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, cep telefonu, fotoğraf makinesi ve kitap setleri armağan edileceği, il birincilerine umre, ilçe birincilerine ise tam, yarım ve çeyrek altın hediye edileceği belirtildi.

Kaynak: aa