SAMSUN (AA) - Yükümlüleri topluma kazandırmak, hayata uyumunu kolaylaştırmak ve toplumun bakış açısını değiştirmek için Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Denetimli Serbestlik Samsun Şube Müdürlüğü, ve El Veren İnsan Derneği'nin (ELVİNDER) katkıları ile hazırlanan YEDAŞ'ın sporsor olduğu "Sokakta Haber Var" Projesi'nin başlaması nedeniyle program düzenlendi.

Programa, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun ile diğer ilgililer katıldı.

Vali Yardımcısı Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, yükümlülere toplumun bakış açısını değiştirmenin önemine işaret ederek, "Bu hususu önemsiyorum. Zaten projenin ismi de Sokakta Haber Var. Yani sokaklarda bu tür yükümlülerin, bu tür gençlerimizin ne halde olduğunu, başlarına neler geldiğini, neler yaşadıklarını hep birlikte toplum olarak haberdar olmamız gerekiyor. Sanıyorum projenin bu amacı da bu bakımdan çok önemli. Bu vesileyle bütün proje ortaklarının, proje katılımcılarının ve sponsor firmamızın Valiliğimiz ve Sayın Valimiz adına kutluyorum, tebrik ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ise "Ben burada şunu görüyorum ki arkadaşlarımızın hepsi hedefe ulaştıklarını, amaca yönelik olan insana dokunacak olan o sıcaklığı, insanca duyguyu elde etmiş olduklarına tanıklık ediyorum. O bakımdan Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu gelişmeden son derece mutluyum" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Akan da, üniversitenin her alanda, şehirde olacağını, kendini hissettireceğini belirterek şunları dile getirdi:

"Üniversite her alanda, şehirde olacak kendini hissettirecek, elindeki yeteneği, bilgiyi, eğitim becerisini kullanacak. Buna da mecbur. Eğer bunları yapmazsa bir süre sonra üniversiteler o saygın konumunu kaybederler, gücünü kaybeder. Dolasıyla eğer bilgiyi paylaşmazsa, bilgiyi artırmazsa, bu yeteneğini kullanmazsa kendi kaybeder. Biz üniversite olarak her türlü iş birliğinde varız ve bu becerimizi, gücümüzü elbette ki toplum için kullanmaya hazırız."

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, sosyal sorumluluk projelerine kurum olarak önem verdiklerini ve Sokakta Haber Var Projesi'ne de memnuniyetle sponsor olduklarını söyledi.

ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy ve Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Canan Soğukpınar da proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kaynak: aa