SAMSUN (AA) - Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Evci Mahallesi'nde yaşanan sel felaketi sonrası bölgede yapılan çalışmalar ve Terme ilçesi genelinde yeniden bir sel felaketi yaşanmaması için alınan önlemlerle ilgili açıklamada bulundu.

Sel felaketinin yaşandığı Evci Mahallesi'ni ziyaret eden Şenol Kul, çalışmaları yerinde inceleyerek bölgenin ihtiyaçları konusunda vatandaşlarla görüştü.

Devletin bütün kurumları ile Evci Mahallesi için çalıştığını söyleyen Kul, "'Yağmur yağdığında artık sel olur mu?' diye düşünmek istemiyoruz. Evci Mahallesi'nden geçen dere ile alakalı olarak DSİ çalışma başlattı. Dere yatağının temizlenmesi, köprü ve duvar çalışmaları yapılacak. Bu çalışma 7 milyon liraya mal olacak" dedi.

Dere yatağında ilçe merkezinde 55 yapı tesbit edildiğini belirtilen Şenol Kul, "Maalesef bu yapıların 32’si belediyemize ait. Bu 32 yapı ile alakalı belediye olarak yıkım kararı aldık. Bu konudaki çalışmalar hızla devam ediyor" diye konuştu.

DSİ Bölge Müdürlüğünde yapılan toplantıda sel konusunda üst havzada sele neden olan problemler konusunda alınacak önlemlerin de konuşulduğunu ve bu sorunların 3 ay içinde çözüme kavuşacağını ifade eden Kul, şunları kaydetti:

"Derelerimiz vadilerden geliyor. Terme Çayı’nın Salıpazarı ilçesinde 4 adet kolu var. DSİ bu 4 koldan birine baraj yapacak diğer 3 kola ise sel kapanları inşa edecek. Ayrıca yine ilçemizde seli önleyici sel kapanı su toplama havzaları hazırlanarak, selin oluşabileceği noktalara yapısal çözümler sunulacak ve bu çalışmalar 3 ay içinde bitirilecek. Termeli artık yağmurdan korkmayacak."

Kaynak: aa