SAMSUN (AA) - Terme’de belirli bir bölümü hayırsever iş adamı Burhan Kır tarafından yaptırılacak Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi için protokol imzalandı.

Terme Kültür Merkezi'nde yapılan törene Vali İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Kaymakamı İlyas Gün, Hayırsever İş Adamı Burhan Kır ve çok sayıda davetli katıldı.

Program İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ilahi dinletisi ile başladı. Yine imam hatip öğrencileri tarafından hazırlanan şiirlerin okunmasının ardından konuşmalar yapıldı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, kız imam hatip lisesinin yapımına katkı sağlayanlara teşekkür ederken, Cemal Yılmaz Demir yaptığı konuşmada, Türkiye’nin eğitim alanında çok önemli adımlar attığına değinerek imam hatip liselerinin AK Parti iktidarları öncesinde okunmaz halde olduğunu ama şimdi olanaklarının tamamen değiştiğini ifade etti.

Programda son olarak konuşma yapan Vali İbrahim Şahin, ''Şu anda ülkemizde Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa ağırlanmakta, Papa yaklaşık 10 dil bilmekte. İmam hatipleri bitiren öğrencilerimiz elbette imam olabilecekler ama şimdi istediklerini de olabilecekler. Mimar olmak istiyorlarsa mimar, mühendis olmak istiyorlarsa mühendis olacaklar. Bu okullardan mezun olan kız çocuklarımız da istediği bölümlere gidebilecekler. Annelerin eğitim alması bizim için çok önemli. Bu okulumuzu önümüzdeki yıl inşallah eğitim ve öğretime kazandıracağız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. 

Kaynak: aa