TRABZON (AA) - Trabzon'da Karadeniz Yazarlar Birliği'nce ilki gerçekleştirilen, "Tarih ve Mekan" ana temalı,  1. Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali açılış töreni düzenlendi. 

 Alacahan’da düzenlenen açılış töreninde, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'un kültür, sanat ve ticaret kenti olduğunu belirterek, "Bölgemizdeki ülkelerin sanatçılarıyla buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Edebiyat festivalimizin konusu tarih ve mekan. Burada olduğu gibi burası tarih ve mekana çok uygun. Bu mekan ilmimizde kültürün, sanatın yöresel ürünlerin ve el sanatlarının merkezi olsun, onunla nefes alsın ve burada o yaşasın istiyoruz. Ticari bir kaygıdan uzak olsun düşüncesiyle sivil toplum kuruluşlarımızla, halk eğitim merkezimizle, kültür müdürlüğümüzle ve benzeri kurumlarla burayı sanatın yaşatıldığı bir mekan haline getirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca bu buluşmalar şehrimize güç katacak, kimlik kazandıracak ve nefes verecektir. Trabzon’un kültür-sanat edebiyat merkezi olduğunun içini dolduracak olan bu mekanda edebiyat festivalinin gerçekleştirilmesine katkı veren herkese teşekkür ediyorum ” dedi.

20-26 tarihleri arasında yapılacak festivalin ilkine Türkiye’nin yanı sıra, Rusya, İran ve Gürcistan’dan yaklaşık 50 yazar, şair ve sanatçı ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rusya Trabzon Başkonsolosu Dimitry Talanov, İran Trabzon Başkonsolosu Meşhud Nohasi, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Firar Bayrak ve çok sayıda sanatsever katıldı.

         

Kaynak: aa