TRABZON (AA) - Trabzon'da 84 dönümlük arazi üzerine yapılan ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük hayvan bakım alanı olacağı belirtilen merkezin inşaatı sürüyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin en büyük Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Sokak hayvanlarının, Trabzon'da yapılacak merkezle yaşamlarını doğal yaşam alanında sürdüreceklerini anlatan Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Çağlayan'daki 84 dönümlük alan üzerine inşa edilen merkezin yapımına Orman ve Su İşleri Bakanlığının da katkı sağladığını ifade etti.

Gümrükçüoğlu, merkezin 4 milyon 240 bin liraya mal olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'nin yapım süresi 600 gündür ve merkezin 2015'in Aralık ayına kadar tamamlanması planlanıyor. Merkezde barınaklarla birlikte sokak hayvanlarının tedavilerinin yapılacağı bölümler ve ameliyathanelerin bulunduğu proje kapsamında kedi evi de yer alacak. Gelen ziyaretçiler için de dinlenme yerleri inşa edilecek."

Kaynak: aa