AMASYA (AA) - Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Suluova ilçesini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

Çomaktekin, ziyaretiyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, başta Kaymakamlık olmak üzere çeşitli kurumları ziyaret ederek faaliyetleri ve ilçe hakkında bilgi aldığını söyledi.

Suluova ilçesinin havasını teneffüs etmenin ve halkıyla beraber olmanın kendisine moral ve mutluluk verdiğini ifade eden Çomaktekin, "Suluova devam eden çok güzel yatırımlar ve yapılması gereken çok önemli işler var. Bize düşen bir şey varsa yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

Suluova'nın, bölgenin önemli bir noktasında yer aldığını ve önemli gelişmeler kaydettiğini dile getiren Vali Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Suluova ilçemiz, özellikle Türkiye'de sadece iki ilimizde bulunan ve çok önemli bir yatırım olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Besi Sanayi Bölgesine sahiptir. Şu an önemli müteşebbislerimiz, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Besi Sanayi Bölgesine  ciddi yatırımlar yapmak için faaliyete geçmiş durumda. Önümüzdeki yıl inşallah bu fabrika ve tesislerin faaliyete geçtiğini ve yeni tesislerin temellerinin atıldığını göreceğiz. Bu tesislerin devreye girmesiyle Suluova'daki nüfus artışı da yükselecek, istihdam imkanları artacak ve Suluova'da milli ekonomiye çok önemli katkılar sağlayan gelişmeler olacak. Bizler de özellikle özel sektöre bu konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kamu alanında çok şükür devletimiz eğitim, sağlık, ulaşım, altyapı gibi yapılması gereken bütün yatırımları yapıyor ve yapmaya da devam edecektir."

Kaynak: aa