Giresun’un Görele İlçesinde Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu ( KAYHAF) ve Görele Avcılar ve Atıcılar Derneği tarafından düzenlenen Trap Atış yarışması Kumyalı Mahallesi Liman Kavşağı Helikopter Pistinde yapıldı.
Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu ( KAYHAF) ve Görele Avcılar, Atıcılar Derneği tarafından her yıl düzenlenen ve her geçen yıl katılımın daha da arttığı Trap Atış yarışması Görele ilçesine bağlı Kumyalı Mahallesi Liman Kavşağı Helikopter Pistinde yapılan yarışmaya Samsun, Çarşamba, Bafra, Terme, Salıpazarı, Ordu, Giresun, Bulancak, Görele, Tirebolu, Eynesil ve Güce ilçelerinden avcı dernekleri ve sporcuları katıldı.
120 avcının katıldığı trap yarışmasında Konuşan Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu (KAYHAF) Başkanı Mustafa Sezer, ''KAYHAF'ın bundan böyle tüm organizasyonları şenlik havasında geçecektir, bu gün görüyoruz ki Görele de bu kadar avcı bir araya gelmişse birlik ve beraberlik yolunda daha güzel adımlar atılacaktır. Karadenizli avcıları Görele Avcılar Derneği tarafından kusursuz bir şekilde ağırlandı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu ( KAYHAF) kendileri için önemli bir kuruluş olduğunu söyleyen Görele Avcılar Derneği Başkanı İlhan Fuat Tavacı, “KAYHAF bizim için önemli bir kuruluştur sesimizi duyurmak adına yaptığı çalışmalardan ve sağladığı birlik ve beraberlikten dolayı KAYHAF başkanı Mustafa Sezer'e ve tüm dernek başkanlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, KAYHAF Başkanı Mustafa Sezer ve Avcı Dernek başkanlarının da izlediği yarışma da avcıların atışları ilgi ile izlendi.
Grup halinde yapılan atışlarda bir grup 3 kişiden oluştu. Toplam 3 grubun katıldığı yarışmalarda birinci Çarşamba Safari Avcılar Kulübü ekibi oldu. Birinci olan gruplardaki her bir avcıya birer otomatik tüfek ödülü ile kupa ve belge takdim edildi. Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri verilirken, KAYHAF tarafından Görele Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı İlhan Fuat Tavacı, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.
Yarışma sonuçlarında Erkek Ferdi Trap Yarışması 1. Murat Gürsel (Samsun), 2. Hakan Karadağ (Ordu Büyük Şehir Avcılar Derneği ) 3.İdris Sağlam (Çarşamba Avcılar Derneği) oldu.
Bayan Ferdi Trap Yarışması’nda1. Hilal Küçük (Görele Avcılar derneği) 2. Yaren Karadağ (Ordu Büyük Şehir Avcılar Derneği) 3. Yağmur Karadağ (Ordu Büyük Şehir Avcılar Derneği) olurken, Takım Trap Yarışması’nda 1. Çarşamba Safari Avcılar Kulübü Burak Sezer- Kadir Çayvarlı - Adil Bölükbaş 2. Bulancak Avcılar ve Doğayı Sevenler Derneği Yalçın Cürgül - Ümit Akkaya - Mustafa Yeriş 3. Samsun Mustafa Yılmaz - İzzet Tekeli -Zafer Gülhan oldu.
Kaynak: iha