Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), DOKA destekli projesi ile kayıtlı esnafın yaklaşık 200 bin sayfalık sicil dosyalarını elektronik ortama aktaracak. Proje ile hem işle hızlanacak hem de evrak kayıplarının önüne geçilecek.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında hazırlanan 77 bin 500 lira bütçeli “Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Elektronik Doküman Yönetim Sistemi İle Modernleşiyor” projesi uygulanmaya başladı.
GTSO Başkanı İsmail Akçay, finansmanının tamamının DOKA tarafından karşılandığı projenin tamamlanması ile gerek GTSO’nun, gerekse Ticaret Sicilinin iş ve işlemlerinin yürütülmesinin kolaylaşacağını, üyelerin ve diğer kurumların talep ettiği bilgi ve belgelerin daha hızlı temin edileceğini ve zaman içinde oluşacak veri ve evrak kayıplarının da önüne geçilmiş olacağını söyledi.
Akçay, GTSO’nun akredite oda olma ve kalite yönetim sistemi şartlarını sağlaması nedeniyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya sokulan Merkezi Sicil Kayıt Sisteminin (MERSİS) etkin ve sağlıklı hale getirilmesi, GTSO ve bünyesinde faaliyet gösteren Ticaret Sicil Müdürlüğünde kayıtlı üyelere ait Oda ve Ticaret Sicil Dosyalarını elektronik olarak arşivlemek üzere tasnifleme ve tarama yapılmak suretiyle elektronik arşiv oluşturma çalışmalarına başlandığını belirtti.
Proje kapsamında yaklaşık 200 bin evrakın taranarak arşivlenmesinin hedeflendiğini kaydeden Akçay, projenin ikinci aşamasında ise ticaret sicil bilgilerinin MERSİS’e girileceğini dile getirdi.
Beraberinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elbeyi Gergin, Oda Genel Sekreter Lütfi Kılıç ve Ticaret Sicil Müdürü Aydın Ayar’la birlikte çalışmaları yerinde inceleyerek firma yetkilisi Necati Keleş’ten projenin yürütülmesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Akçay, projenin tamamlanması ile birlikte GTSO’nun akredite oda olarak Avrupa standartlarında hizmet verme noktasında ilerleyerek işlevselliğini, kurumsal kapasitesini ve hizmet kalitesini yükselteceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: iha