Gümüşhane’de Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü modül eğitimleri kapsamında Gümüşhane, Trabzon, Rize, Artvin illerinden 24 ATT ve Paramedik personelin katılımı ile Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) gerçekleştirildi.
Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Alptekin Giresunlu yönetimimde, Samsun İl Sağlık Müdürlüğünden Paramedik Emrah Unutmaz’ın koordinatörlüğün gerçekleştirilen 4 günlük eğitim kapsamında kursiyerlere 1 gün teorik, 3 gün uygulamalı eğitim verildi.
Trafiğe kapalı Köse Hava Alanında gerçekleştirilen eğitim süresince ambulansı kullanan personellere güvenli ve ileri sürüş teknikleri, araç çekme, panik frenleme, park etme, kontrollü şerit değiştirme, kaçamak manevralar, T sokak, kayma kontrolü, slalom, paralel park ve dokuma uygulamaları, akü takviyesi, araç lastiğinin değiştirilmesi, kar zincirinin takılması ve ambulans günlük rutin temizliği uygulamalı olarak gerçekleştirildi.
Eğitim sonrası katılımcılara verilen sertifika töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, hizmet içi eğitimin önemine vurgu yaparak, “İlimizde yer şekillerinin engebeli olması ve kış şartlarının ağır geçmesi sebebiyle bu eğitim ilk kez gerçekleştirildi. Teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı verilen eğitim sayesinde ambulans sürücülerimizin hem eksikliklerini gidermek hem de bilgilerini tazeleyerek ambulans kazalarını en aza indirmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Boşnak, eğitim süresince destek olan başta Köse Kaymakamlığına, Belediye Başkanlığına, İlçe Hastanesine, Halk Sağlığı Müdürlüğüne ve kursa katılan eğitmen ve kursiyerlere teşekkür etti.
Kaynak: iha