Gümüşhane’de Tunceli’de şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun adına hatıra ormanı oluşturuldu.
Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gümüşhane E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun ortaklığında gerçekleştirilen etkinlikte protokol üyeleri ile hükümlüler birlikte fidan dikti.
Gümüşhane-Erzurum karayolu Arzular Beldesi yol ayrımı mevkiinde oluşturulan iki ayrı alanda hem Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun adına oluşturulan hem de Cezaevi adına oluşturulan hatıra ormanlarına fidan dikimi gerçekleştirildi.
Törene Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karademir, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Cezaevinden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hasan Tahsin Kahraman, Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Aşkın Ozan Aydın, Cezaevi Müdürü Mustafa Çorumlu, adliye ve cezaevi yetkilileri ile cezaevinin açık bölümünde kalan hükümlüler katıldı.
“BU GÜZEL BİR VEFA ÖRNEĞİDİR”
Sarıçam, mavi ve batı ladini ve sedirden oluşan 400 fidanın toprakla buluştuğu etkinlikte konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, şehit bir Savcı adına bu etkinliğin yapılmasının etkinliği daha da anlamlı kıldığını belirterek, “Murat Uzun kardeşimiz geçtiğimiz tarihlerde Tunceli’de görevini yaparken şehit edilmişti. Biz her türlü terörü kınıyoruz. Onun adını yaşatmak üzere böyle bir program. Bu güzel bir vefa örneğidir. Hem toplumumuzun hem de meslek camiasının. Savcımızın adı burada yaşayacak. Bu tür örnek ormanların hem ilimizde hem de ülkemizde geliştirilmesini, artırılmasını diliyorum.” dedi.
Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karademir ise insanların arkalarında sürekli hayra vesile bir hizmet bıraktığında onun amel defterinin kapanmayacağını bilen bir inanca sahip olduklarını belirterek, “Buradaki ağaçlar çevreye faydalı olduğu müddetçe arkadaşımızın iyilik hanesine yazılacaktır. Hayırlı olsun.” diye konuştu.
Şehit Savcı Murat Uzun’un özgeçmişini anlatan Cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hasan Tahsin Kahraman da Tunceli’nin Ovacık ilçesinde görev yaptığı sırada terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Murat Uzun’un anısına hatıra ormanı oluşturduklarını söyledi. Kahraman, böylelikle şehit Savcının adını ve anısını yaşatacaklarını belirterek, Savcı Uzun’un çok değerli, düzgün karakterli, kişilikli, meslektaşları tarafından da çok sevilen bir insan olduğunu hatırlattı.
Törenin ikinci bölümünde ise aynı bölgede Gümüşhane E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu adına oluşturulan hatıra ormanına fidan dikildi.
Burada yaptığı konuşmada cezaevlerinin çektiri amaçlı değil de insanların topluma tekrar katılmalarına vesile olmak üzere, onları bir nevi ıslah etmek üzere kurulan tesisler olduğunu hatırlatan Vali Mayda, Gümüşhane’de ki cezaevinde bulunan vatandaşların topluma tekrar katılabilmesi adına her türlü sosyal projelere destek oldukları için yetkililere teşekkür etti.
Tören protokol üyelerinin hükümlülerle birlikte fidan dikmesi ve yemek ikramıyla son buldu.
Kaynak: iha