1 Mayıs İşçi Bayramı Ordu'da yapılan törenlerle kutlandı. Kutlamalar için bir araya gelen sendika ve çeşitli partiler şehir merkezinde yaptıkları yürüyüşün ardından tören alanında toplandı.

 

Eğitim-İş İlk Adım Anıtı önünde toplanırken, Eğitim-İş Ordu Şube Başkanı Gündüz Pala meydanda yaptığı konuşmada; "Eğitim-İş, kamu emekçilerinin ekonomik, özlük ve sınıfsal haklar mücadelesinde topyekûn bir hezimet sayılacak olan iş güvencesinin ortadan kaldırılması girişimine, her yerde olduğu gibi 1 Mayıs alanlarında da karşı çıkıyoruz."dedi.

 

"Sermaye güdümlü iktidarlar eliyle, emeğin sömürülmesi düzenine, emekçilerin “birlik, mücadele ve dayanışma” ruhuyla karşı koyulacağına inanıyoruz" diyen Pala, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Birlik ve dayanışma içinde vereceğimiz mücadeleyi kazanacağız ve inanıyoruz ki bu mücadele kazanıldığında; emekçi alın terinin karşılığını alacaktır. Bütün emekçiler temel hakları ve ekonomik talepleri için birleştiğinde, daha adil ve özgür bir dünyanın kurulacağını, emeğimizi sömürenlerin ise “bir daha geri dönmemek üzere yıkılıp gideceklerini” ve “bu güzelim memlekette hürriyetin en şanlı elbisesiyle elini kolunu sallaya sallaya dolaşacağını” biliyoruz."

 

"Sahilime dokunma"

 

Atatürk Anıtı meydanında toplanan KESK ise 1977 Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs'ta hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

 

Sendikal hak ve özgürlükler önündeki tüm engellerin kaldırılmasını söyleyen Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı Ahmet İncedere; "Bütün anti-demokratik hükümler kaldırılmalı, demokratik bir çalışma düzeni kurulmalıdır. Kamu emekçilerinin toplu sözleşmeli ve grevli sendikal hak ve özgürlükleri ile siyaset yapma haklarının önündeki engeller kaldırılmalı." dedi.

 

Laiklik sloganları atılan alanda, sahilde yapılan dolgu çalışmaları da protesto edildi. İncerede; "Ordu halkının doğayla iç içe yaşamasını engellemeyin, talandan yalandan ve rant politikalarından vazgeçin." diye konuştu. Ordu Yorum                           

Editör: Haber Merkezi