Sürdürülen çalışmalar kapsamında yetkililerin yaptıkları açıklamaya göre;

Altınordu İlçesi,  Stadyum çevresinde yaklaşık 84.000 m2’lik ve Otogar ile Eski sanayi çevresinde yaklaşık 80.000 m2’lik alanda,
 Fatsa İlçesinde, Stadyum çevresi ve eski çöp sahasında yaklaşık 550.000 m2’lik alanda,

Ünye İlçesinde ise Stadyum çevresinde yaklaşık 83.830 m2 ve Saraçlı Mahallesindeki Küçük Sanayi Sitesinin bulunduğu yaklaşık 210.300 m2’lik alanda Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında  “Riskli alan”  çalışmasına yönelik araştırma, geliştirme ve değerlendirme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada ayrıca; Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Altınordu İlçesi, Şirinevler Mahallesi, Kamyon Garajı’nın olduğu 24.592 m2’lik alanda ve Ünye İlçesi Gölevi Mahallesinde yaklaşık 210.000 m2’lik alanda “Rezerv Alan” çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.


10 ARALIKTA İHALE VAR…


Kentsel Dönüşüm’le ilgili sürdürülen çalışmalar kapsamında imar planı taşınmaz değerleme, mimari uygulama projesi ve hak sahiplerini bilgilendirme ve uzlaşma görüşmeleri ile ilgili Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale yapılacağını ve bu ihalenin süresinin bir yıl olacağının altını çizen yetkililer, “İhaleyi alan firma, Kentsel Dönüşüm Bölgesinde bulunan tüm hak sahipleriyle tek tek görüşerek bilgilendirme ve uzlaşma sağlayacaktır” şeklinde bilgi verdiler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesiyle; Bozulan, eskiyen şehir mekanlarının daha modern ve sağlıklı yaşam alanlarına dönüştürülmesi planlanıyor. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi