Ordu Yorum/Celal Yıldız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal son dönemlerde gelen yüksek su faturaları hakkında basın açıklaması yaptı. OSKİ ekiplerinin su faturasını bilerek geç yazdığını söyleyen Kemal, 10 tondan sonra 2 katı yazılan faturayı vatandaşın cebindeki parayı almak olarak değerlendirdi. İtiraz dilekçelerini yazmak isteyenlere parti olarak yardımcı olacaklarını bildiren CHP Altınordu İlçe Başkanı, herkesin yasal hakkını araması gerektiğini vurguladı.
 

“2 katı ödeniyor”


Kemal, “Son günlerde belediyeden su faturası geliyor, gelen faturalarda harcanan su miktarının tutarının yüzde ellisi kadar olan para bakım ve onarım, bazen de bakım ve diğer adı altında vatandaştan alınıyor. Diğer eklerle beraber harcadığınız su miktarının bir katını daha ödüyorsunuz. Mesela elimdeki faturada harcanan suyun tutarı 10.85 lira ödenecek toplam para 22 lira bu basit bir örnek” ifadelerini kullandı.


“10 ton sınırlandırılması anlamsız”


CHP Altınordu İlçe Başkanı, “10 ton tarifesi aşılmakta, dolayısı ile ton başı su fiyatı da yüzde elli artmış olmaktadır. Yazık oluyor insanlarımıza. Suyu ucuzlattım denilerek eskisinden daha pahalı hale getirmek doğru bir yöntem değildir. Hele 10 ton uygulaması halkı cezalandırmaktan başka bir şey değildir. İnsanlarımızın en zaruri ihtiyacı sudur. Sen bunu 10 ton ile sınırlandırırsan ve fazlasını harcadığında seni cezalandırırım dersen samimi olmadığın apaçık ortaya çıkar” açıklamalarını yaptı.
Editör: Haber Merkezi