Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Karadeniz Bölgesi’nde ilk Türkiye’de ise 4. büyüklükte olacak ‘Botanik Park’ın inşaatı devam ediyor. Gelecek yıl bitirilmesi planlanan projede yaklaşık 3 bin çeşit bitki olacak.

Altınordu’ya bağlı Eskipazar Mahallesi’nde 116 dönüm arazi üzerine kurulacak botanik parkın inşaatı devam ediyor. Önümüzdeki yıl bitirilmesi hedeflenen Karadeniz Bölgesi’ndeki ilk, Türkiye’deki 4. botanik parkta 3 bin çeşit bitki olacak. 12, 5 milyon maliyeti bulunan projenin alt yapı çalışmaları tamamladındı.


Türkiye’de şuan için 3 yerde var


Ordu’nun havalimanıyla beraber prestij projelerinden bir tanesi olacak botanik park, Türkiye’de sadece İstanbul, Adana ve Yalova’da bulunuyor. Dünyanın değişik bölgelerinden toplanacak 3 bin tür bitkinin bulunacağı botanik bahçesinde, geniş yeşil alanlara ağırlık verilecek.


Maliyeti 12,5 milyon lira


186 dönümlük fidan üretim sahasında 116 dönüm arazi üzerine kurulacak olan botanik bahçesinin toplam yatırım maliyeti ise 12 milyon 500 bin lira. Botanik bahçesinde ayrıca İngiltere, Tropikal Ülkeler İtalya, Japon, Çin, İran, Mısır gibi pek çok ülkenin de bahçelerinden özel örnekler sergilenecek.


Bilimsel çalışmalara da imkân sağlanacak



Botanik, Genetik, Fizyoloji, Biyokimya, Ekoloji, Farmakoloji, Peyzaj Mimarlığı gibi bitkiler ile yakından ilgili bilim dallarında ortak çalışmaların gerçekleştirilmesi ile bilimsel alanda da katkı sağlayacak olan tesisle özellikle ilâçbilim alanında önemli gelişmeler sağlanacak.





Editör: Haber Merkezi