Uzun yıllardır yaşadığı ekonomik sıkıntı ve sahipsizlik nedeniyle altyapı oyuncuları ile oynamak zorunda olan Orduspor, geçen sezon altyapı ağırlıklı kadroyla mücadele etmişti. Bu sezon da altyapısı ile dikkat çeken Orduspor’da, ayrılan oyuncuların fazlalığından sonra ligin kalanında bu oyuncular şans bulacak.
Orduspor’da ikinci yarıda Ünye 1957 Spor ile oynanan maçın ardından takımın başına gelen Hüseyin Köse ve ekibi, yaptığı transferler takıma çok fazla şey veremezken bazı oyuncular lig bitmeden takımdan ayrıldı. Ligin bitimine 3 hafta kala prestij maçlarına çıkan Orduspor’da ayrılan oyunculardan sonra Atakum Belediyespor maçında gözler genç oyunculara çevrildi.

İlk olarak genç oyuncu Serhat ve sakatlığı olan Batuhan Sarı Orduspor ile yollarını ayırırken, Şarkışla Belediyespor maçı öncesinde Erkan İnan ve Sait Özaydın’ın ayrılması özellikle taraftarlar için şok etkisi yaratmıştı. Ayrılan oyuncular kervanına ise devre arası transfer edilen Yıldıray Aktürk, Ferhat Akkılıç, Enes Kaburga, Bünyamin Küçükosman ve sezon başında gelen Mustafa Kemal Kara da katıldı.

Ligde kalan 3 maça U19 Ligi’nde şampiyon olan birçok oyuncu takviyesi ile çıkacak olan Orduspor’da, lig bitmeden 9 oyuncunun ayrılmasıyla birlikte önümüzdeki sezon için nasıl bir planlama yapılacağı merak edilmeye başlandı.

Mor-Beyazlı ekipte devre arası transfer olan İsmail Kaya, Tayfun Çelebi, Ersal Akaydın, Abdullah ve Halim Kurtuluş ise forma giymeye devam ediyor.
ORDU YORUM / SAMET KARADAĞ / ÖZEL
Editör: Haber Merkezi