TBMM’de bu konuda bir konuşma yapan Bektaşoğlu, bunu yapılması halinde piyasada fiyatların üretici ve ülkemi lehine şekilleneceğini savundu.

 

Bu sezon TMO’nun Giresun kaliteli fındığı 10,5; Levant kalite fındığıysa 10 liradan aldığını ifade eden Bektaşoğlu Kurumun depolarında şu anda 140 bin ton fındık olduğu tahmin ediliyor. Bunun 388 tonu kavrulup askerlerimize çerez olarak verilmek üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilecek, güzel ve doğru bir uygulama. Hatta bunun yaygınlaştırılmasını, okullara, sağlık kuruluşlarına, hastanelere, spor kulüplerine, önceden olduğu gibi uçaklara da verilmesini, iç piyasada fındık tüketiminin özendirilmesini istiyoruz. Fındık yiyen bir Türkiye sağlıklı, güçlü ve enerji dolu olur. Ancak geri kalan fındığın akıbeti belli değil” dedi.

 

“TMO’nu fındığının maliyeti 14 TL”

 

Fındık aynı zamanda ülkemizin en fazla döviz getiren bir ihraç ürünü olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Bektaşoğlu “fındık depolarda tutulmayacak kadar önemli, altın kadar değerlidir. Dolayısıyla TMO'ya yaklaşık 14 liraya mal olan bu fındıkların bir an önce satılması doğru olacaktır. Böylece, sezon öncesinde piyasa ülkemiz ve üreticimiz lehine düzenlenmiş olacaktır. Bunun dışında bir uygulamanın yapılmamasını diliyoruz” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi