Ordu Yorum/Celal Yıldız

Eğitim Sen olarak yıllardır eğitim sisteminin kanayan yarası olan öğretmen atamaları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nı kalıcı çözüme davet ettiklerini belirten Ahmet İncedere, 140 bin öğretmen açığı olduğunu fakat 40 bin öğretmenin ataması yapıldığını bildirdi. Ana sınıfının fiziki durumu olan bütün okullarda olması gerektiğine dikkat çeken İncedere, okul öncesi kurumlarda her türlü beslenme, barınma giderlerinin devlet tarafından karşılanması gerektiğini savundu.

“Kalıcı çözüm üretilmeli”


“Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan öğretmen atamaları rakamsal olarak artmış gibi görünse de, okullardaki öğretmen ihtiyacının ve beklenen rakamların gerisinde kaldı” diyen Ahmet İncedere, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendi verilerine göre 140 bin öğretmen açığı var iken 40 bin öğretmen ataması yapıldı. Ataması yapılmayan 300 bini aşkın öğretmen var. Buna göre ataması yapılmayan öğretmenlerinde sorunları çözülmedi. Eğitim Sen olarak yıllardır eğitim sisteminin kanayan yarası olan öğretmen atamaları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nı sorunun kalıcı olarak çözümü için samimiyete davet ediyoruz. Eğitimdeki bütün kadrosuz ve güvencesiz istihdam biçimlerine son verilmeli, ayrım yapmaksızın bütün branşlarda öğretmen açıklarını kapatacak kadar öğretmen ataması en kısa sürede yapılmalı” ifadelerini kullandı.


“Anaokulu uygulaması zorunlu olmalı”

İncedere, “Okul öncesi kurumlar olarak bilinen ve okul öncesi eğitim çağı çocuklarına eğitim veren anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında tam gün eğitim yerine ikili eğitime geçilecek olması başta okulöncesi eğitim çağında olan çocuklar ve onların anne-babaları olmak üzere yeni sorunlar ortaya çıkaracak. Eğitim Sen yıllardır okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını ve zorunlu hale getirilmesini savunuyor. Bunun için öncelikle koşulları ve fiziki olanakları uygun olan okullardan başlanarak bütün ilkokullarda kurumlarında ana sınıfları zorunlu hale getirilmeli. Okul öncesi kurumlarda her türlü beslenme, barınma giderleri devlet tarafından karşılanmalı, şuan bu kurumlarda yürütülen veliden para toplama uygulamasına son verilmeli” açıklamalarını yaptı.

Editör: Haber Merkezi