Fatsa Dernekler Federasyonunca 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen festivalde, Fatsa ve çevre ilçe belediyelerince stantlar kuruldu.

Yöresel ürünlerin tanıtımının yanı sıra çeşitli yarışmaların yapıldığı festivalde, Fatsa Halk Eğitim Merkezine bağlı halk oyunları ekipleri gösteri sundu.
Festivalde ayrıca, meydanda kurulan ızgaralarda pişirilen 7,5 ton hamsi, katılımcılara dağıtıldı.
Öte yandan Karadeniz Sahil Yolunda seyir halinde olan sürücüler, ‘Hamsi Radarına’ girdikleri gerekçesiyle protokol tarafından kendilerine hamsi ikram edildi.
Programın açılış konuşmasını yapan Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı Yakup Yeşiltaş, birlik ve beraberlik adına bu festivalin çok önemli olduğunu söyledi.
Festivale katılımın önceki programlara nazaran yüksek olduğunu kaydeden Yeşiltaş, ilçenin ve bölgenin tanıtımına katkı sağlamak adına ‘hamsi festivali’ adı altında düzenlenen etkinliğe destek veren herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’da, hiçbir ayrım yapmaksızın sosyal belediyeciliğin gelişmesine katkı sağlayacak her türlü çalışmayı maddi ve manevi olarak destekleyeceklerine dikkat çekti.
Ordu Valisi Seddar Yavuz ise birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, Karadeniz halkının her zaman devletine destek çıktığını kaydetti.
AK Parti Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız ve Ergün Taşçı’nın yanı sıra sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetlinin de katıldığı festival, yöresel sanatçıların verdiği konserle sona erdi.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi