‘Önceki yönetimde bir imar iptal ediliyor. Onun tazminatı için başka alanı satacaklarını söylüyorlar. Şimdiki yönetim hem alanı satıyor. Hem de diğer imarı yeniden açıyor. Üstelik genişletip tüm yeşil alanı da kapsayacak şekilde.’ belirten Adıgüzel, Belediyenin daha görev süresinin yarısı dolmadan borçlarını ikiye katladığını da ifade etti.

 

Konuyla ilgili Meclis’e soru önergesi de veren Adıgüzel yaptığı açıklamada şunları belirtti:

 “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yine AK Partili olan bir önceki yönetimin 5 yılda yaptığı borcu, daha görev süresinin yarısında 2’ye katladı. Yaklaşık 1,5 milyar borç var. Peki, bu kadar borçlanma var da hangi hizmeti yaptınız? Yol mu, su mu, altyapı mı? Ortada hiçbir şey yok. Hiçbir sosyal faaliyet yok. Bakın üniversite öğrencileri geliyor. Valilik ve bazı hayırsever iş insanları barınma sorunlarını gidermeye çalışıyor ama Belediye seyrediyor.

Bilindiği gibi yeni yönetim, Durugöl’de bir önceki yönetimin açtığı imar alanını iptal etmişti. Şimdi o alanı çok daha vahim bir şekilde yeşil alanları da kapsayacak şekilde tekrar imara açtı. İlave olarak Durugöl’deki AVM alanı ve Belediye ek hizmet binasının da satışa çıkarıldığını öğrendik. Bu AVM alanının az önce bahsettiğim, Durugöl’deki imar alanının iptaline tazminat olarak satılacağını söylemişlerdi. Şimdi hem o alanı imara açtılar hem de AVM alanının yanına belediye binasını da ekleyip satacaklarını öğreniyoruz. Ordu’nun en güzide, paha biçilemez alanı…

Daha da kötüsü, AK Partili Belediye Başkanları ve Belediye Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına geliyorlar, önceden haberleri olmadan bu alanların satışı ile ilgili gündem önlerine konuluyor. Şoke oluyorlar. Kabul edenler, etmeyenler. Oldu bittiye getiriliyor. Kendi partilerinin ilçe belediye başkanlarının dahi satıştan haberi yok. Bunların ne yaptığı belli değil.

Hani hayırsız evlat vardır. Evdeki halıyı, tası, tarağı bile satar, evi batırır. Bu yönetim aynı yönetim. Geçtiğimiz 31 Mart seçimlerinde, ‘Mart’ın Sonu Bahar’ dedik. Millet ittifakı belediye başkanlarının kazandığı yerlere, Türkiye’nin birçok yerinde bahar geldi. Ordu’ya maalesef bahar gelmedi. Hala o Mart’ı çıkaramadık. Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır misali, şimdi bunlar tası tarağı evi ocağı satarak götürmeye çalışıyorlar. Yolsuzluklar had safhada. Buna bir son vermek gerekiyor” dedi.

Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi