15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen anma programına, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, İdare Mahkemesi Başkanı Levent Özalp, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Baro Başkanı Av. Murat Poyraz, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı, Bayram Gale, Gökhan İkitemur, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Ordu Askerlik Şube Başkanı Yarbay Ahmet Meydan, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ordu Valiliğince düzenlenen anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından, Aziziye Camii İmam Hatibi Murat Sivrikaya'nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından dua edildi.

Protokol konuşmalarıyla devam eden programda bir konuşma yapan
Vali Tuncay Sonel, sözlerine 15 Temmuz gecesi şehit olan 251 vatandaşımızı ve tüm şehitlerimizi anarak başladı. 

“4 yıl önceki canlarını feda eden 251 şehidimizi, binlerce gazimizi, yine bu toprakları vatan yapan ecdadımızı, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Kurtuluş Savaşımızdan bu güne kadar tüm şehitlerimizi, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını, canlarını, kanlarını, gözlerini kırpmadan bu vatana, rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımıza feda eden şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, kahraman gazilerimizden hayatta olanlara sağlık ve afiyetler diliyorum.” diyerek, sözlerine devam eden Vali Tuncay Sonel, 15 Temmuz gecesi ülkede yeni bir devrin başladığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'meydanlara inin' çağrısı ile Türk Milleti'nin gözünü kırpmadan, canını hiçe sayarak ülkenin değerlerine sahip çıktığını belirten Vali Sonel, “Bu aziz millet, gözünü kırpmadan canını hiçe sayarak ülkenin değerlerine sahip çıkmış ve alçak terör örgütü FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı, vatanını ve milletini seven askerimizin, polisimizin, güvenlik kuvvetlerimizin ve milletimizin de kahramanlığıyla en iyi cevabı vermiştir” diye konuştu.

 

“Şehitlerimizi, Gazilerimizi Unutmayalım”

 

Konuşmasının devamında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve bu ülkenin bu duruma gelmesinde emeği olan şehitlerimizin ve gazilerimizin unutulmaması gerektiğini ifade eden Vali Tuncay Sonel, çocukların ve gençlerin bu bilinçle yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ordu’da göreve başlayalı birkaç hafta oluğunu hatırlatan Vali Sonel, birlik ve beraberlik içerisinde hem Ordu’nun, hem de ülkemizin daha yaşanılabilir ve daha güzel hale gelmesi için çalışacaklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:  “Gelecek nesillerimize, çocuklarımıza daha güçlü bir Türkiye bırakacağız. Hepimizin sorumluluğu bu. Rabbim, birliğimize, dirliğimize, bayrağımıza, ezanımıza, vatanımıza göz diken hainlere firsat vermesin. Her türlü terör örgütünü kahreylesin.” 

 

Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren sporculara madalyaları Vali Tuncay Sonel ve protokol mensupları tarafından verildi. Ödül töreninin ardından, Büyükşehir Beleyesi Sanat Galerisinde açılan "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Sergisi" gezildi. 

Kent Orkestrası konserleriyle devam eden anma programı, 81 ilde aynı anda düzenlenen 15 Temmuz Sancak Koşusuna katılan sporcuların 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na gelmesi ile devam etti. 

Sancak, Mostar Köprüsünden başlayarak  15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na koşan sporcular adına Bedensel Engelliler Dünya Atıcılık Şampiyonu Cevat Karagöl  tarafından Vali Tuncay Sonel’e takdim edildi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 4. yıldönümü anma programı,  tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ahmet Yenilmez tarafından sunulan “1071’den 15 Temmuz’a" adlı söyleşi programıyla devam etti. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi