Hafta sonu Bölgesel Amatör Lig’de Fatsa Belediyespor ile Güzelorduspor arasında oynanan ‘Ordu Derbisi’ maçında gözler protokole çevrildi. Fatsa İlçe Stadyumu’nun protokol tribününde Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun da yer alması Orduspor yöneticileri ve taraftarları harekete geçirdi. Hiçbir Orduspor maçını yerinden takip etmeyen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun Pazar günü Orduspor-12 Bingölspor maçında 19 Eylül’e gelip gelmeyeceği tartışılıyor.
Son yıllarda Ordu’nun işadamlarının yanı sıra siyasi büyüklerinin de yok saydığı ve görmezden geldiği Orduspor, ekonomi ve sportif anlamda zor günler geçirirken, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’da futbol sevgisinde Orduspor’u görmezden geliyor (!)
 
2016 Mayıs ayında Altaş TV’de yayınlanan Tam Saha programına katılan Orduspor Kulüp Başkanı Yaşar Pamuk, Sayın Valimiz, ne Orduspor tesisinin yerini ne de Ordusporspor’un maç yaptığı stadı bilmiyor diyerek o zaman tepkisini bu sözlerle dile getirmişti.

Orduspor’da Taraftar ve Derneklerden Sorumlu yönetici Şenol Özcan’da Fatsa Belediyespor-Güzelorduspor maçından sonra şu paylaşımda bulundu

”Sayın Ordu Valisi sizleri sever sayarız lakin bu zamanakadar hiç bir Orduspor maçında sizi göremedik. Bırakın maça gelmeyi Orduspor tesislerinin nerde olduğunu bile bilmezsiniz sizler. Orduspor maçına gelme zahmetini göstermezken Bal liginde Ordu belediye takımı olan güzelorduspor maçına gitmeyi tercih ediyorsunuz. inşallah Orduspor’umuzun ilerleyen maçlarında sizleri de 19 Eylül stadının protokol trübünün de görmek istiyoruz.” 
Ordu Yorum / Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi