Altınordu Rıhtımında yer alan Rıhtım Pide, en uzun pide alanında rekor kırabilmek için ilginç bir deneme yaptı ve 2 metrelik dev bir pide hazırladı.

İşletme yetkilisi İlayda Aksoy Çıra; “İşletme olarak Ordu Pidesi ve yanında sunduğumuz turşu kavurma gibi yöresel lezzetlerimizin tanıtımına büyük önem veriyoruz. Ordu pidesi iyi pişmiş ince, gevrek ve çıtır çıtır hamuru, kullanılan özel tereyağı ve iç harcı ile hem yerli halk hem de ilimizi ziyaret eden turistler için vazgeçilmez bir tat.             

Karadeniz sahilinde yapılmış olan en uzun Pide olma özelliği olan 200 cm uzunluğundaki Pidemiz ile dikkatleri bu müthiş lezzetin üzerine çekerek hem Ordu Pidesinin hem de Ordu’nun tanıtımına ciddi bir katkı sunma düşüncesi ile yola çıktık. Bizler burada yapmış olduğumuz 200 cm uzunluğundaki ince, gevrek, çıtır çıtır Ordu Pidesi ile bu yöresel lezzetimizin Tüm Türkiye’de ve Dünyada tanıtımına bir katkı sunmayı canı gönülden istiyoruz.

Bu projenin devamında, hem göze hem mideye hitap edeceğini düşündüğümüz 2 metrelik Ordu Pidesini menümüze koyarak, müşterilerimizin beğenisine sunacağız. Gondol pide adını verdiğimiz, metrelik pidelerimizin uzunluğunu müşterilerimizin kişi sayısına göre belirlenip, hazırlanacak. Pide severler için yeni bir deneyim olacağına inandığımız Gondol pide ile özellikle Pazar günleri, tüm ailenin bir araya geldiği uzun kahvaltı sofralarına yakışır uzunlukta pideler yapmayı hedefliyoruz. Gondol Pide ile paylaşmanın ve bir arada aile olmanın güzelliğine ve ruhuna katkı sunmak en önemli misyonumuz.” dedi. Haber Merkezi

                 

                  

Editör: Haber Merkezi