İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, 2002 yılında Ordu’da 2 ambulans ile 112 Acil Sağlık Hizmeti verilirken, 2019 yılı içinde dağıtımı yapılan 10 ambulansla birlikte bugün toplamda 67 adet tam donanımlı ambulansın il genelinde hizmet verdiğini söyledi. 
2 yeni ambulansın teslim töreni İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde gerçekleştirilirken, burada yapılan programda bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ergün Yanmaz, “İlimize tahsis edilmiş olan yeni ambulanslarla birlikte ambulans başına düşen toplam nüfusumuz 13.542’den 11.450’ye düşmüştür” dedi. 
Ordu için en iyi sağlık hizmetini vermek amacıyla gece gündüz çalıştıklarını kaydeden İl Sağlık müdürü Dr. Ergün Yanmaz, “Ordu genelinde 42 İstasyonumuz var. Bu istasyonlarımızda geçtiğimiz yıl 470 bin 132 çağrıya cevap verildi. Ambulanslarımız 3 milyon 244 bin 850  Kilometre yol yaptı. Bir telefonla hiçbir bedel almaksızın halkımıza hizmet veriyoruz. Özellikle kırsal kesimde bulunan vatandaşlarımıza en kısa sürede ulaşmak için ciddi gayret gösteriyoruz. Yaygın istasyon ağımız ve profesyonel ekiplerle vakalara kent merkezinde 10, kırsalda 30 dakikada ulaşma oranları yüzde 95’in üzerine çıkarılarak gelişmiş ülkelerdeki ulaşma sürelerini geride bıraktık” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi