Projenin son durumuyla ilgili açıklama yapan Başkan Enver Yılmaz, “Fatsa Belediyemiz tarafından sosyal belediyecilik anlamında gayet olumlu ve iyi niyetli bir proje olarak başlatılan Huzurevi Projesi’ni Büyükşehir Belediyesi olarak biz tamamlayacağız. Projeyi Fatsa Belediyemizden devraldıktan sonra konu üzerinde titiz bir çalışma yürüterek yapılacaklarla ilgili ihalemizi gerçekleştirdik. İhale sürecinin ardından 200 gün içinde tamamlanacak olan huzurevi, bölgemize hizmet vermeye başlayacak” dedi.

 

Bölge halkına hizmet edecek

 

Huzurevinin yaklaşık 60 kişiye hizmet vereceğini belirten Başkan Yılmaz, “Fatsa gibi hinterlandı büyük bir ilçemizde bu sayıyı aşacak mahiyette huzurevlerine de ihtiyaç var. Allah kimseyi buralara düşürmesin ama gelişen toplumumuzda maalesef bu tür hizmetlere duyulan ihtiyaç da günden güne artıyor. Huzurevinin yapımında şimdiye kadar kamu imkânlarının yanında hayırsever vatandaşlarımızın da önemli katkısı oldu. Onların da hakkını, isimlerinin yazılması karşılığında koruyup muhafaza edeceğiz” diye konuştu.

 

Projede her şey var

 

Başkan Enver Yılmaz, açıklamasında projenin detaylarıyla ilgili de bilgi vererek, “Bodrum ve zeminle birlikte dört kat olacak Fatsa Huzurevimizin inşaat alanı 4 bin 402 metrekare. Proje kapsamında 30 adet yatak odası, okuma salonu, 2 adet atölye, çok amaçlı salon, günlük oturma alanı, doktor odası, fizik tedavi ve diyetisyen odası, teknik oda, bay-bayan kuaför, mutfak, 80 kişilik yemekhane, bay-bayan mescit, bay-bayan ve engelli wc, banyo, ütü odası, çamaşır odası ve danışma servis alanı bulunuyor” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi