Basın, bir ülkenin demokratik gelişmesinde, halkın habere ve bilgiye ulaşmasında çök önemli bir görev üstlenmektedir.
 
24 Temmuz 1908 tarihinde çıkan yasayla ülkemizdeki basına sansür uygulamasına son verilmiş, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getiren basın mensupları özgür çalışmaya başlamıştır.
Şunu çok iyi biliyoruz ki; içinde yaşadığımız bu güzel vatanın gelişimi ve kalkınması, halkımızın bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basının çok önemli katkıları vardır. Demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak algılanan basının özgür olduğu kadar, doğru ve objektif bir yayın anlayışı içerisinde olması da bir o kadar önemlidir. Basının, sorumluluklarının bilinciyle hareket etmesi gerekir. Aksi takdirde basına ve gazetecilere olan güvenin azalması kaçınılmazdır.
 
Yeşili ve mavisiyle Karadeniz’in parlayan yıldızı Ordumuzun her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında, basın mensubu arkadaşlarımızın gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum. Basın mensubu arkadaşlarımızla biraraya geldiğimiz her noktada söylediğim söz, ‘Sizlerin fikir ve görüşlerine her zaman açığım. Ordu’yu geleceğe birlikte taşıyacağız’ şeklinde olmuştur. Bu nedenle, yaşadıkları sorunları çok iyi birisi olarak, basın mensuplarımızın gösterdikleri gayret ve sergiledikleri özveriyi takdir ediyorum.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, fedakâr basın mensubu kardeşlerimize üstlendikleri bu zor görevde başarılar diliyor, İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, sosyal medya, radyo ve televizyonlarımız, ulusal ajans temsilcilerimiz ile zengin bir kadroya sahip olan basınımızın tüm değerli çalışanlarının, 24 Temmuz Basın Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi