Yoğun kar yağışı, tüm yurtta olduğu gibi Ordu’da da etkisini gösteriyor. Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler ise yol açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 550 personel, 479 araç ve iş makinesiyle karla mücadeleyi sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışından dolayı kapanan 262 mahalle yolunu ulaşıma açtı. İl genelinde kapalı mahalle ve grup yolu bulunmazken en yüksek kar kalınlığı 45 santime ulaştı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, kentte gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceledi. Altınordu ilçesine bağlı Boztepe mevkiinde yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Alp, önceden aldıkları tedbirle 7/24 sahada hazır olduklarını söyledi.

479 iş makinesi 550 personel sahada

Kar yağışlarının perşembe gününe kadar devam edeceğini vurgulayan Genel Sekreter Alp, “Kar yağışı ile ilgili tedbirlerimizi öncesinden almıştık. 479 iş makinesi ve 550 personel ile birlikte 19 ilçede gece gündüz esasına dayalı olarak aralıksız olarak sürdürüyoruz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, yoğun kar yağışı perşembe gününe kadar devam edecek. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hazır kıta bekliyor, kapanan yollara anında müdahale ediyoruz” dedi.

Kar lastiği ve zincirsiz araçlarla trafiğe çıkmayın

Yoğun kar yağışları nedeniyle vatandaşlara seslenen Genel Sekreter Alp, “Vatandaşlarımızdan, ihtiyaç olmadığı takdirde, özel araçlarıyla, kar lastiği ve zincir olmayan araçlarla trafiğe çıkmamalarını istiyoruz. Kış biraz geç de olsa şu an itibariyle başladı. Kar yağışına da ihtiyaç vardı. Su kaynakları ülke genelinde kurumuştu. Tarıma ve su kaynaklarına verdiği katkıyla şu anda bereket yağıyor. Bizler de Ordulu hemşerilerimizin mağdur olmaması için yollarımızı açacağız” diye konuştu.

İhtiyaç anında 7/24 Büyükşehir’e ulaşabilirsiniz

Vatandaşların 7/24 Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşabileceklerini aktaran Genel Sekreter Alp, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bir diğer hususta, vatandaşlardan doğru ihbarlarda bulunmalarını istiyoruz. Çünkü kar yağışlarında öncelik hasta ve cenaze sahiplerine verilmektedir. Acil durumlarda 444 10 52 ve alo 153 çağrı merkezimiz 7/24 hizmet vermektedir” Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi