Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, protokol mensupları ve halkın katılımıyla başlayan törende, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu. Atatürk Anıtı'ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. Kutlamalara, 29 Ekim 2018 günü saat 09.30’da Vali Seddar Yavuz’un makamında tebrikleri kabulüyle devam edildi.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. yıldönümü kutlama programı, Ordu Lisesi önünde düzenlenen kutlama töreni ile devam etti. Törenden önce Vali Seddar Yavuz, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile birlikte halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

 

Konuşmasına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. yılı nedeniyle kutlama programına katılanları selamlayarak başlayan Vali Yavuz, Cumhuriyet Bayramının 1923’deki ruh ve heyecan ile kutlandığını vurguladı.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, işgale ve uşaklığa hayır dediğini ve Türk Milletini arkasına alarak, işgalcileri bu ülkeden kovduklarını hatırlatan Vali Yavuz, büyük taarruzun sonunda da genç ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurduğunu ifade ederek, “İşte böylesine başlayan bir yolculuk, büyük bir imparatorluktan çöken bir devlet ve büyük bir imparatorluğun küllerinden doğmuş bir Türkiye Cumhuriyetinin Devleti 95 yıldır muassır medeniyet seviyesine ulaşmak ve onu geçmek için büyük bir mücadele vermiştir” diye konuştu. 

 

Konuşmasının devamında gençlere de seslenen Vali Yavuz, bilimle, teknolojiyle ve bilim üretme ile olan ilişkilerimizin daha iyi bir hale gelmesi gerektiğini vurgulayarak, çok çalışmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. 

 

Vali Yavuz konuşmasında şunlara yer verdi: "Sevgili gençler, lütfen çok çalışın, elbette nutuk atmak önemlidir ama bu millet için ne yaptığımıza, ne yapmamız gerektiğine dikkat etmemiz gerekir. Biz bilgi üretmeliyiz, sadece bilgi kullanan bir toplum olmaktan süratle çıkmalıyız. Sizlere güveniyoruz, biz bu kadar başardık, inanıyorum ki sizler bu bayrağı daha yükseklere çıkaracak ve milletimizi onurlandıracak ve gururlandıracaksınız. Bir kez daha aklınızı kullanmanızı, aklınızı kimseye emanet etmemenizi özellikle istirham ediyorum. Okuyun, sorgulayın, medeniyet değerlimiz ile buluşun.”

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlama programı, Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ve tören geçişiyle sona erdi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi