Düzce, Ordu, Giresun ve Trabzon’da çeşitli okullarda gerçekleşen projenin temel hedefi; bölgedeki çocuk ve gençlerin kişilik gelişimlerini güçlendirmek, geleceklerini şekillendirecek mesleki fırsatları yerinde anlatmak ve bölgeye katkı sağlamak.

           

TOÇEV, Ferrero Fındık ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen projenin ilk yıl değerlendirmesi için 12 Aralık 2018 tarihinde Ordu Anemon Otel’de bir basın toplantısı düzenlendi. 

 

Toplantıda konuşan Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsı Akın, “Ferrero Fındık olarak Değerli Tarım uygulamaları dahilinde pek çok sosyal proje yürütüyoruz. TOÇEV’le birlikte gerçekleştirdiğimiz “Bugün Benim Gelecek Benim Projesi” de bunların en önemlilerinden biri. Bu proje ile geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklara ve gençlere ulaşarak, gelişimlerine katkıda bulunmak ve kendi yaşadıkları bölgelerinde de bir gelecek olduğunu göstermek istiyoruz.  Henüz projenin başındayız. Önümüzdeki yıllarda artan bir ivme ile daha fazla gence ve çocuğa ulaşarak, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı olan 2018’de başlayan “Bugün Benim Gelecek Benim” projesi, bugüne dek, Düzce, Ordu, Giresun ve Trabzon’da 30 okulda faaliyet gösterdi ve yaklaşık 4 bin  öğrenciye ulaştı. Bu öğrencilerden 11-14 yaş grubundakilerin, Duygusal Zeka ve Umutsuzluk Düzeyleri, 15-17 yaş grubundakilerinse gelecek hedefleri, bilimsel psikolojik ölçekler aracılığıyla tespit edildi. Projenin elde edilen veriler ışığında, önümüzdeki yıllarda da başarıyla sürdürülmesi planlanıyor. Haber Merkezi

 

 

 

Editör: Haber Merkezi