Sedat Cesur çiftçilerin her zaman yanında olduklarını belirterek 1 Kasım seçimlerinde projesini getiren her genç çiftçimize 30 TL hibe yapılacağı sözü verildiğini , Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü verilerine göre 3 bin 548 genç çiftçinin Ordu'da kırsal kalkınma desteğinden yararlanmak için müracaatta bulunduğunu söyledi.

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında kırsal alanda ikamet eden ve tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen, 18-40 yaş aralığında sigortalı bir işte çalışmayan ve halen örgün öğretimde öğrenci olarak eğitim görmeyen gençlerin istihdamına katkı sağlamak amacıyla Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık, Arı ve Arı Ürünleri Yetiştiriciliği, Kanatlı Yetiştiriciliği Projeleri, Kapama Meyve Bahçesi Tesisi, Kontrollü Örtü Altı Yetiştiriciliği, Kültür Mantarı Üretimi, Yöresel Ürünler ile Tıbbi ve Aromatik Bitki Üretimi konularında toplam 3.548 kişi projeden faydalanmak üzere başvuruda bulundu. Başvuruların 3.481’nin hayvancılık projeleri, geri kalan 67 proje ise bitkisel üretim konularında yapıldı.

Gölköy, Aybastı ve Ünye'de müraacat fazla

İlçe bazında başvuru dağılımında en fazla müracaat 355 çiftçi ile Gölköy, 352 çiftçi ile Aybastı, 334 çiftçi ile Ünye ve diğer ilçeler takip etti. Müracaatların İlçe Müdürlükleri tarafından incelenmesi ve onaylanmasını müteakip İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirmesi yapılarak sonuçlar 4 Haziran 2016 tarihinde ilan edilecek. Odu Yorum

Editör: Haber Merkezi