Altınordu ilçe merkezinin alt yapısının yeniden inşa edileceği 101 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon alt yapı yatırım projesine ilk kazma vuruldu. Tam 33 milyon 570 bin lira değerindeki proje, bugüne kadar Altınordu ilçesine yapılan en büyük altyapı yatırımı olarak gösteriliyor.

Proje uzunluğu tam 101 km

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu'da tarihin en büyük içme suyu ve kanalizasyon alt yapı yatırım projesinin başladığını söyledi. Başkan Yılmaz, "Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, " şehirlerimizin kronikleşen sorunlarına, altyapı eksiklerine el atarak, hızla çözümler geliştiriyoruz. 33 milyon 570  bin liralık projeyle, Altınordu ilçemizde, 71 kilometre içme suyu hattı, 30 kilometre kanalizasyon hattı inşa edilecek. OSKİ ekiplerimiz çalışmalara başladı. Proje 2017 sonunda sona erecek. İçme suyu depoları, terfi binası ve isale hattı çalışmalarına başlanıldı. Bu proje Altınordu'nun tarihindeki en büyük altyapı çalışmasıdır" diye konuştu.

Altyapı nüfus yoğunluğunu karşılamıyordu

Altınordu'nun mevcut altyapısının artan nüfus yoğunluğunu karşılamadığını sel ve su baskınlarına karşı hazırlıksız yakalandığını belirten Başkan Yılmaz, "Maalesef, Altınordu ilçemizin altyapısı yetersiz. İşte bu yüzden, altyapı bitmeden üstyapıya geçmiyoruz. Eski sistemdeki gibi asfaltı dök, üç ay sonra yeniden aç gibi bir şeye asla müsaade etmiyoruz. Bütün planlamalarımızı yaptık. OSKİ, YEDAŞ, Doğalgaz ve Telekomun çalışmalarının aynı anda bitmesiyle birlikte, hızla üstyapıya geçilecek ve şehirde ara yollarda dahil tüm yollar yeniden asfaltlanacak." dedi. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi