Hem maliyeti düşürmek hem de asfaltın buluşmadığı mahalle bırakmamak adına Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleriyle asfalt üretim tesisi 2020 yılında Büyükşehir Belediyesinin bünyesine kazandırıldı. En ücra yerleri bile asfalt ile buluşturmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi açıldığı günden bugüne tesiste 163 bin ton asfalt üretimi gerçekleştirildi ve 3,5 milyon TL tasarruf etti. Büyükşehir Belediyesi bu tesis sayesinde 2021 yılında ise 18 milyon tasarruf etmeyi planlıyor.

“Eski tesislerden yeterli verimi alamıyorduk”

Daha öncesinde bulunan tesislerin üretim kapasitesi düşük, son teknolojiden uzak ve sadece yama işlerinde kullanılmak üzere üretim gerçekleştirdiğine dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Günümüz teknolojisinin en iyi asfalt tesisini şehrimize kazandırdık” dedi.

Başkan Güler şöyle konuştu:“Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip şehrimizde asfaltı olmayan ilçe, mahalle bırakmamak için çalışıyoruz. Daha öncesinde bulunan tesislerimiz üretim kapasitesi düşük, son teknolojiden uzak ve sadece yama işlerinde kullanılmak üzere üretim gerçekleştiriyordu. Bu tesislerin üretim kapasitesi ise hedeflenen altında kalıyordu. Bu da sahadaki personelimizin asfalt nakliye ve serim ekipmanlarının etkili çalışmamasına sebep oluyordu. Tüm sebepler doğal olarak maliyet artışına neden oluyor ve yeterli verimi elde edemiyorduk. Bu sebeple günümüz teknolojisinin en iyi asfalt tesisini şehrimize kazandırdık.”

 “Asfalt ihtiyacını Avrupa standartlarında karşılıyoruz”

Hem zamandan hem de ekonomik olarak elverişli tesiste 8 ay içerisinde 3,5 milyon TL tasarruf ettiklerini ifade eden Başkan Güler, “2020 mayıs ayında üretime başladığımız tesisimizde bu zamana kadar 163 bin ton asfalt üretimi gerçekleştirdik ve ihtiyaç duyulan mahallelerimizi asfalt ile buluşturduk. Hem zamandan hem de ekonomik olarak elverişli tesisimiz de 8 ay içerisinde 3,5 milyon TL tasarruf etme imkânı bulduk. 2021 yılında ise tam kapasite çalışan tesisimizde 18 milyon TL tasarruf etmeyi planlıyoruz. Hem kendi tesislerimizde üretimimizi yapıyoruz hem de şehrimizin asfalt ihtiyacını Avrupa standartlarına uygun bir şekilde yerine getiriyoruz” diye konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi