Kırsalda yaşayan insanların gelir kaynaklarını çeşitlendirmek, tarımsal üretim potansiyelini aktif hale getirerek ekonomiye kazandırmak amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Tarım Orman İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Kaz Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması’ Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında ilk etapta orta ve yüksek ilçelerde uygun şartları taşıyan 40 çiftçinin her birine 80 dişi ve 20 erkek olmak üzere 100’er adet olmak üzere toplam 4.000 adet kaz dağıtımı törenle gerçekleştirildi. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu Mezbaha Tesisleri’nde gerçekleştirilen törene Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İlçe Belediye Başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Çiftçilere yeni gelir kapısı açıyoruz”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, dağıtımın ardından kazların bulunduğu bölümleri ziyaret ederek çiftçilere hayırlı ve bereketli bir üretim ve çalışma dileğinde bulundu. Başkan Güler gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ordu’da yeni bir kalkınma modeli oluşturuyoruz. Buna kırsal kalkınma veya sosyal kalkınma diyebiliriz. Bugün burada üreticilerimize dağıttığımız kazlar bunun bir ayağıdır. Yaptığımız bu çalışma ile hem ekonomimize önemli bir katkı sağlamış olacağız hem de kırsalda yaşayan üreticilerimize yeni bir gelir kapısı açmış olacağız. Bu projedeki hedefimiz, Ordu’nun geniş arazisine uygun projelerle hem üreticimize kar elde ettirmek hem de ülke ekonomisine girdi sağlamaktır” dedi. Haber Merkezi



Editör: Haber Merkezi