Altınordu Belediyesi’nin geçtiğimiz Mayıs ayında tamamlanan Yeni Mahalle’de bulunan küçük sanayi sitesinin altyapı çalışması yeni bitmişken, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bölge hakkında aldığı karar herkesi şaşırttı. 4 Milyon TL’ye tamamlanan bölgenin altyapı çalışması yeni bitirilmişken, Ordu Büyükşehir’in son mecliste aldığı kararla, sanayiyi kentsel dönüşüme sokma projesi ile yapılan yatırımın çoğunun çöp olacağı ortaya çıktı.

Madem yıkılacaktı 4 milyon TL’lik bu çalışma neden önceden yapıldı?

Bölgeden sanayinin çıkartılacağı kararı uzun süredir konuşulsa da, Altınordu Belediyesi bölgede sorun haline dönüşen altyapı çalışmasını geçtiğimiz aylarda tamamlamış ve hizmete açmıştı. Bölgede alt yapı yeni tamamlanmış iken, Ordu Büyükşehir Belediyesi bölgede kentsel dönüşüm kararı aldı. Bu karar bu kadar yakın zamanda alınacaksa, alt yapı çalışması da ertelenemez miydi? Yapılan içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon bağlantıları, asfalt ve her türlü kaldırım çalışmaları burası kaldırıldığında ve sonrasında kullanılmaz hale gelecek ya da zarar görecek. 

İletişimsizlik nereden kaynaklanıyor?  

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeyi hazırlarken ya da kararı alırken, Altınordu Belediyesini bilgilendirmemesi ve iletişim kurmaması büyük eleştiri alırken, yapılan yatırımın yine halkın cebinden çıkacak olması durumun en vahim sonucu. Sanayideki imar çalışması gibi,  yüksek proje bedelleri ödenip yapılmayan projeler de son zamanlardaki gündem konularından. İptal edilen Yason Projesi, Deniz Yıldızı Projesi gibi projelerin sadece proje bedellerine harcanan rakamların 250,000 TL ile 350,000 TL arasında olduğu iddia ediliyor.  

“Esnaf yeni alana taşınacak”

 

Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamada, Altınordu ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan küçük sanayi sitesinden başlayacak projenin Mimar ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı olan Nihat Şen’in destekleriyle yürütüleceği açıklanmıştı. Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İlhan Yılmaz ise, “Yıl başına kadar öncelikle Küçük Sanayi Sitesinin olduğu yerde hayata geçirmeyi planladığımız çalışma kapsamında esnafı belirlediğimiz yeni alana taşımak istiyoruz. Daha sonra projeyi deklare ederek ilde kentsel dönüşüm çalışmasının startını vermek istiyoruz” diye konuşmuştu.

 

Yeşil alan isyanı!

Öte yandan, şehirde yeşil alan ve otopark sıkıntısının hat safhada olduğu ortadayken, vatandaşlar tarafından alanın bu yönde değerlendirilmesi isteniyor. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi