Altınordu Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Altınordu Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.

 

Gündem maddelerinin ardından sorulan sorular ve kamuoyunda yer alan ve gerçeği yansıtmayan haberlerle ilgili bir konuşma gerçekleştiren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, adaleti merkeze alan bir yönetim anlayışıyla Altınordu’yu yöneteceklerini söyledi.

 

Göreve geldikleri günden bu yana belediyenin gelir ve giderlerini dengelediklerini ve 40 milyona yakın borç ödediklerinin altını çizen Başkan Tören, “Belediyeye geldiğimiz günden beri, belediye hizmetlerinde ilkeli, verimli, şeffaf ve tasarrufu ön planda tutan yönetim anlayışıyla hareket ettik. Önceki yıllarda ve aylarda, belediye gelirleri giderlerinin altında seyrederken, hamdolsun biz gelirlerimizi giderlerimizin altında seyretmekten çıkartarak gelir-gider dengesini sağlamayı başardık. 6 aylık gelirimiz yaklaşık 52 milyon TL iken, giderimiz ise 52 milyon oldu. Daha çiçeği burnunda bir yönetim olarak gelir-gider dengemizi 6 ayda sağlamayı başardık, hem de bir önceki yıllara ve aylara göre gelirlerimiz düşmüşken bunu yaptık. Bu arada gelirlerimize dokunmadan tamamen verimlilik esaslı çalışma ve tasarrufla 40 Milyon TL’ye yakın borç ödedik” diye konuştu.

 

“Amacımız kamu yararı gözetmek”

 

Temizlik işleri ile ilgili kamuoyunda yer alan ve gerçeği yansıtmayan haberler ve paylaşımlar hakkında da meclis üyelerine detaylı bir açıklama yapan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “30 Eylül’de sona erecek mevcut anlaşma dolayısıyla ’Kent Temizliği İşlerinde Kullanılmak Üzere Yakıt Dahil Araç Kiralama İşi’ ihalesini yapmaya karar verdik. Bu süreç içinde sözde 10 ayrı firma, Valiliğe, Kaymakamlığa, Belediyemize ve Belediyemizin değişik birimlerine 30’a yakın ihaleye davet dilekçesi gönderdiler. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 21. Maddesi pazarlık usulü ile alım yöntemi, idarelere istediği, yeterliliği olan en az üç firma davet edebilme takdir hakkını vermiş olmasına rağmen belediyemize intikal eden davet isteklerine olumlu cevap verilmesi kararlaştırılmıştır. Ancak davet talebi dilekçeleri incelendiğinde, bazı farklı firmaların dilekçe metinlerinin aynı olduğu, hatta farklı firma dilekçelerinin yazı karakterleri ve zarf özellikleri itibariyle tek bir kalemden çıktığı kuşkusu güçlü bir şekilde anlaşılmıştır. Bizde kuşkulara mahal vermemek ve kamu yararı adına gerekli tedbirleri aldık ve gözettik. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ve Türk Ceza Kanunu Hükümlerine göre İhaleye Fesat Karıştırmaya Teşebbüs olarak nitelendirilen ve belediyemizi baskı altına alan bu girişim karşısında hukuki hakkımızı kullandık. Geçtiğimiz mecliste millileşme kararı aldığımızı söyledikten sonra bizim ile çalışmak isteyen birçok firma tarafımıza görüşme talebinde bulundu. İhalenin yayınlandığı tarihten sonra ilgili sektördeki firmalar, bizim bu iş için hangi araçlara ihtiyacımız olduğunu ekaptan indirdikleri şartnamelerde muhakkakki gördüler, ihaleye katılım yapmak isteyen firmalar ihale öncesi hazırlıklarını tamamlayarak, envanterindeki araçlara ek olarak yeni araç siparişleri vermeleri olasıydı. Bu hazırlıkları farkedip, katılım sağlamak isteyen firmalara saldırılar yapıldı. Evet gerçekte bu firmalar vardı ama adı geçen firmaların birçoğu ihaleye katılım sağlamadılar. Belki de bu firmalar ihaleye katılım sağlasalardı maliyet daha da düşebilirdi” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

 

 

 

Editör: Haber Merkezi