Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Başbakan Erdoğan'dan 5 mega proje için talepte bulunduğunu, Başbakan Erdoğan'ın ise toplamda 400 milyon lira tutarındaki projelerin hayata geçirilmesi için ilgili Bakanlara talimat verdiğini söyledi.
Hükümet yerel yönetim işbirliği ilk meyvelerini vermeye başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın yerel seçimlerde söz verdiği 5 dev projeye tam destek vereceklerini açıkladı.

5 MEGA PROJEYE 400 MİLYON DESTEK
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Özellikle ben sayın Başbakanımıza Ordu'ya ilişkin 5 tane yatırımımızla ilgili talepte bulunmuştum. Tamamına yakınını ilgili bakanlara talimat vermek suretiyle bir an önce hayata geçirilmesini istedi. Bu projelerin birincisi  Orduspor'un yeni stadyumuydu.  Gençlik ve Spor Bakanımıza talimat verdi. Diğeri ulaşım ve yola aitti. Bir diğeri Melet Irmağı havzasının özellikle yatırım programına alınması, bir diğeri ise Ünye Kültür Merkezi ve Fatsa'da yapacağımız yatırımlarla ilgili oldu. Bu projelerin toplam değeri tam 400 milyon liradır" diye konuştu.

ORDU'NUN TAMAMINA PROJE VAR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu Büyükşehir Belediyesi ziyaretiyle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Yılmaz, "Sayın Başbakanımızla yaklaşık 1 saate yakın burada Ordu'yu konuştuk. Ana konumuz özellikle şehrimizin tamamını yakından ilgilendiren ulaşımla ilgili oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak zaten ilave katkılar yapıyoruz ama hükümetimizden bu anlamda ciddi bir destek talebimiz olmuştu. Taleplerimizin toplamı yaklaşık 400 milyon liralık bir yatırım talebiydi. Yatırım programına alınması gereken taleplerdi. Çok şükür ki sayın Başbakanımız hiç birine itiraz etmeksizin bu 400 milyonluk bedelin tamamını da ilgili bakanlıktan bizzat burada talimat vermek suretiyle programa alınmasını söyledi. Büyükşehirin yaptığı ve yapacağı hizmetler haricinde, demiştik ki; 'bizim büyükşehir belediyesini almamız yetmiyor. İlçe belediyelerini de almamız, Hükümetle uyumlu çalışmamız lazım.' Hükümetle uyumlu çalışmamızın ikinci bölümü yatırım programlarına alınmasıydı. Bu yatırımlarda stadyum 230 milyon lira, Melet Irmağı Projesi 60 milyon, Ünye Kültür Merkezi 20 milyon lira, Fatsa 'daki yatırımlar ise 20 milyon liradır. diğer ilçelerimize yönelik biz zaten büyükşehir olarak sevk idare ve organizasyonu yapıyoruz. İki tane ana güzergah yolumuz var. Ordu- Ulubey - Gürgentepe - Gölköy yolu ve Ordu Çambaşı Yolu, bunları özellikle belirttik. Yatırım miktarları ile birlikte başbakanımızda bakanlara ve ilgili genel müdürlere talimat verdi. Yani bu ziyaret yaklaşık Ordu'ya 400 milyon liralık yeni bir yatırım müjdesini getirdi. Havaalanıyla ilgili gerekli brifing aldık. Hiçbir aksaklığın olmadığını gördük" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN'A YÜZDE 70 DESTEK SÖZÜ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu'ya karşı özel bir sevgisi olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü; "Sayın Başbakanımız Ordu'yu ne kadar sevdiğini anlattı. Ordu ili ile Başbakanımız arasındaki gönül bağının ana sebebi, Başbakanımız ve bizlerin halkımızla aynı düşünceyi, aynı havayı beraber solumamızdır. Hemşehrilerimizin ilgisi alakası zaten 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı  seçimleriyle kendisini gösterecektir. Biz burada 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminde başbakanımıza bir söz verdik. Dedik ki sizi Ordu olarak inşaallah 10 Ağustosta Türkiye'de en fazla oy veren büyükşehir il kategorisinde olacağız dedik. Bu sözümüzü verdik. Yüzde 70'in üzerinde bir destek beklediğimizi söyledik" diye sözlerini tamamladı.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi