Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Ünye’mizin gelişmesi ve ortak hedeflerimiz için yeni yılda da yorulmadan, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Şehrimizin gelişmesi, kalkınması ve hedeflerine ulaşması için koyduğumuz hedeflerimize ilerlemeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Dağınık arazi yapısı ve geniş hizmet ağı

Ünye’de toplamda 2 bin 810 kilometrelik yol ağının 617 km’lik kısmı Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, 2 bin 193 kilometrelik kısmı ise Ünye Belediyesi’nin hizmet ağı içerisinde yer alıyor. Dağınık ve uzak yerleşim nedeniyle geniş bir mahalle ve bunlara bağlı yol ağına hizmet vermek durumunda kalan Ünye Belediyesi vatandaşlardan gelen talepler ve mevcut ihtiyaçların analizi sonrasında çalışma planları oluşturuyor. Ünye Belediyesi, bu çalışma ve yatırım programları kapsamında 01 Nisan 2019 tarihinden bugüne toplamda 200 km’den fazla yol çalışması gerçekleştirdi.

Yol yatırımlarına 3 çeyrekte 4,5 milyon lira harcandı

1 Nisan 2019 tarihi itibariyle yılın 3 çeyreği olan 9 aylık sürede 4,5 milyon lira harcanan çalışmalar kapsamında 15 bin metrekare parke yol, 65 bin metrekare beton yol, 90 km malzemeli yol bakımı ve 100 km’de tesviyeli yol yapım çalışması gerçekleştirildi.

“2020 yol çalışmaları bakımından daha verimli bir yıl olacak”

2020 yılında mali disiplin ve yeni hizmet araçları ile çok daha fazla noktaya ulaşacaklarını ve yol yatırımları anlamında verimli bir yıl geçirmeyi hedeflediklerini belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ünye’mizin her noktasına eşit hizmet götürme ve çalışmaları aciliyet sırasına göre planlayarak çözüm odaklı yatırımlara devam edeceğiz. Ünye’mizin gelişmesi ve ortak hedeflerimiz için yeni yılda da yorulmadan, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Şehrimizin gelişmesi, kalkınması ve hedeflerine ulaşması için koyduğumuz hedeflerimize ilerlemeyi sürdüreceğiz. 2020 yılı yol çalışmaları bakımından daha verimli bir yıl olacak.” diye konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi