Ak Parti İl Başkanlığı Ak Parti'nin yerel projelerini, "Ordu'nun Kararı, Büyümenin Devamı" başlığı ile 5 projeyi kapayan bir reklam çalışması yaptı. Reklam metninde, "Ordu Rayında İşler Yolunda", "Ordu Hız'lanıyor", "Gökyüzünde Seyahat Başlıyor", "Dünya Gönderiyor Ordu Dağıtıyor" ve "İki Deniz Yedi Coğrafya Birleşiyor" adıyla 5 proje haberi yer alıyor.  

Sadece Başbakan Yardımcısı 1. Sıra milletvekili adayı Numan Kurtulmuş'un fotoğrafına ve adına yer verilen reklam çalışmasında Ordu'ya raylı taşıma sistem kurulacağı, Bolaman'a kadar hızlı tren getirileceği, yaylaları birbirine bağlayan hatlar üzerine teleferik inşaa edileceği, Ordu'nun lojistik merkezi yapılacağı ve Ordu'dan bölge ülkelerine dağıtılacağı ve Karadeniz-Akdeniz Yolu (Dereyolu) ile ülkenin diğer bölgelerine bağlanacağımız vurgulanıyor.

 

Proje mi, fikir mi?

 

Bu arada Ak Parti'nin Ordu'yu bölgenin lojistik üssü yapma fikri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilan ettiği "Merkeze Türkiye" proje fikrine benziyor. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) bölgenin lojistik merkezi olması için meslek kuruluşlarının geliştireceği projelere destek vereceğini açıkladı. Ancak Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ile Trabzonlu siyasetçiler bu merkezin Trabzon olması yönünde lobi çalışması yürütüyor. Öte yandan Ordu'da Ak Parti bugüne kadar "Ordu'ya raylı taşıma sistemi" kurulacağı yönünde hiçbir girişimde bulunmazken, aynı şekilde lojistik merkezi ve yaylaların teleferikle birleştirilmesi konusunda bir proje çalışması olmamıştı.

Ordu YORUM/Kemal ÇEKÜÇ

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi