Vatandaşlar adına postane önünde açıklama yapan Ordu Kent Platformu Sözcüsü Mustafa Çavuşoğlu, sonucun kesinleşmemiş olmasına rağmen bölgede kazı işlemlerine başlandığını ifade etti.

Çavuşoğlu; "Ordu Büyükşehir Belediye Meclisinin ticari alana dönüştürme kararının iptali için dava açılmış, yargılama aşamasında yapılan keşif sonrası, bilirkişinin kamu yararı gereği olarak bu alanın yeşil alana katılması gerektiği yolunda rapor düzenlemiş olmasına rağmen, idare mahkemesi "Kamu yararı kavramının, hukuki olmaktan çok siyasi ve ideolojik bir niteliği vardır. Çünkü kamu yararı idari yetkileri kullananların dünya görüşüne göre farklı bir anlam taşır." gerekçesi ile davayı reddetmiş ve bu karar yürütmeyi durdurma istemli olarak temyiz edilmiştir. "dedi.

 

"Yaşamsal taleplere duyarsız kalınmayacağına olan inancım sonsuzdur." diyen Çavuşoğlu; sözlerini şöyle tamamladı: "Haksız ve hukuksuz işleme duyarsız kalmayan ordu halkı ıslak ve elektronik olarak 5 bin 776 imza toplamıştır yani o alana sadece o bölgede bulunan 5-10 kişi sahip çıkmıyor."

 

İmzaların asılları Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, kopyaları ise bilgi için Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Grup Başkanlıklarına gönderildi. Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi