Ekipler, "İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı" alınması zorunlu olan iş yerlerinde, yangın güvenlik tedbirlerinin alındığına dair rapor için başvuruda bulunan iş yeri, tesis ve işletmeleri yerinde inceledi. 2020 yılı Ocak-Mayıs ayları içerisinde 546 denetim ve bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirilirken, 215 yapı, bina, iş yeri, akaryakıt istasyonu, konaklama ve barınma yerleri gibi işletmelerde raporlama işlemi yapıldı.

İstenen şartları yerine getiremeyen tesis ve işletmelere, güvenlik önlemleri yerine getirilinceye kadarki süreçte yangın emniyet raporu alabilmesi için teknik destek sağlanıyor.

 

“Yangın güvenlik tedbiri almadan önce lütfen itfaiyeye danışın”

 

İtfaiye Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Yangın güvenliği ile ilgili iş yerlerinin daha önceden yaptığı hazırlıklar eksik ya da yanlış uygulanabildiğinden, iş yeri sahipleri istenen koşulları yerine getirebilmek için yapmış olduğu hazırlıkları yıkıp, iş yerinde yeni düzenlemeler yapmaya mecbur kalabiliyor. Vatandaşlarımız bu sıkıntıya düşmemek için işletmelerde yangın güvenliği uygulamaları yapmadan önce Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme Şube Müdürlüğünden ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirler. Unutmayalım ki yangınlara karşı alınacak tedbirler can kayıplarının yaşanmasının önüne geçeceği gibi büyük emek ve sermaye harcanarak kazanılan malların da bir anda yok olmasını engelleyecektir” ifadelerine yer verildi.  Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi