Son 4 yılda 3 kez küme düşen ve ekonomik olarak çok zor günler Orduspor’da Spor Toto 3.Lig’de mücadele edeceği yeni sezon öncesinde şok üstüne şok. Yeni sezon öncesinde henüz antremanlarına dahi başlamayan Orduspor, FIFA’da bulunan borçlu olduğu futbolcu dostaları ile ilgili uzlaşmaya gitmemişti. Geçen sezon genellikle Granada dosyalarından ceza yiyen Orduspor’a bu sezonda çifte ceza geldi.
Geçtiğimiz günlerde konuşulan Gosso dosyasıyla ilgili -6 puan silme cezası gelmesi beklenirken, beklenmedik bir şekilde Nürnberg dosyasından da -3 cezai işlem uygulanarak toplamda -9 puan silme cezası uygulandı. Orduspor, 2016-2017 sezonunda mücadele edeceği Spor Toto 3.Lig 3.Grup’a -9 puan ile başlayacak.

Özellikle yabancı oyuncular konusunda FIFA yaptırım uygularken, Gosso dosyasıyla ilgili son kararı TFF’ye verdiği ve TFF’nin yapacağı toplantıda kararını açıklayacağı belirtilmişti. TFF, FIFA’dan aldığı talimatla Gosso dosyasına Nürnberg’i de ekleyerek puanları sildikçe sildi.

Orduspor yalanlamıştı


Orduspor Kulübü resmi internet sitesinden Gosso dosyasıyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde yalanlama gelmişti. ”Orduspor forması giyen eski sporcumuz Gosso ile ilgili kulübümüze gelmiş olan puan silme ile ilgili uyarı yazısı dolayısıyla kamuoyunda yanıltıcı birçok haberler çıkmaktadır. Konu ile ilgili gerekli görüşmeler ve hukuki itirazlar yapılmış olup, puan silmenin uygulanacağı bilgisi doğru değildir.” açıklamaları yapılırken henüz üzerinden fazla süre geçmeden puan silme cezası uygulandı.


Dosyalar bitmiyor


Orduspor sezon başlamadan Gosso ve Nürnberg dosyasından dolayı ceza ile karşı karşıya gelirken, Granada’nın da FIFA’ya ceza talebiyle gitmesi bekleniyor. Özellikle eski kulüp başkanı Nedim Türkmen döneminden kalan borç dosyaları Orduspor’un geleceğini oldukça zora sokuyor.
Ordu Yorum / Samet Karadağ / Özel Haber
Editör: Haber Merkezi