Diyarbakır Silvan Özel Eğitim Okulunda görev yapan Müslüm Güler’in kurucusu olduğu projenin; Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 ortağın, Azerbaycan’dan ise 1 ortağın katıldığı proje başarıyla yürütüldü.

Öncelikle akademisyenler ve özel eğitim öğretmenlerinden alınan bir aylık seminerler serisinde “özel eğitim” hakkında bilgiler tazelendi. Daha sonra “Empati Atölyesi” kapsamında görevli her öğretmen tarafından öğrencilerine drama, sosyal öykü tamamlama, dünyaca ünlü özel gereksinimli bireyleri tanıma etkinlikleri yapıldı. Bu sayede öğrencilerin özel gereksinimli bireyleri daha iyi anlamaları ve empati kurmaları sağlandı.

Yöresel ürünümüz fındık; özel gereksinimli öğrenciler ve Ulubey Şehit Erkut Tufan İlkokulu 2-B sınıf öğrencilerinden Nisanur, Derin, Kübra, Melek ve Nehir tarafından tanıtıldı. “İki Dakika Yerime Geçer Misin?” etkinliği ile 2-B sınıfından projeye dahil olan öğrenciler, ailelerinden seçtikleri kişilere empati etkinliği yaptırdı.

Aralık ayında başlayıp haziran ayında tamamlanan bu proje ile öğrencilerin duyarlılık ve empati seviyesinin artması sağlanmıştır. Aynı zamanda, bu proje sayesinde, öğrenciler teknolojiyi verimli ve doğru kullanmayı öğrenip, yeni arkadaşlar edinme fırsatı buldular. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi