Sayman’ın açıklaması şöyle: “Ulusumuz, Atatürk'ün önderliğinde dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, en değerli varlığımız Cumhuriyeti kurmuştur.

 

Cumhuriyet’in nitelikleri ve değerleri tartışmaya açılarak, örselenmeye çalışılarak varılan nokta hiç de hoş değildir. Tarikat ve cemaatlerin kendi idealleri uğruna Cumhuriyet’in kurumlarına egemen olma yarışı yeni tehlikelere yol açmadan önlenmeli; Atatürk ilke ve devrimleri ışığında toplumsal uzlaşıyı destekleyici çağdaş değerler, bilim, sanat öncelenmelidir. Böylelikle ulusal birlik ve bütünlüğümüz toplumsal üst kurumlarda hoşgörü kültürü geliştirilerek güçlendirilmelidir. 

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasından geçtiği anlaşılmalı ve hepimize düşen görevlerin bilincine varılmalıdır.

 

Atatürk'ün izinden yürümeye, Cumhuriyet'i yaşatmaya ant içmiş, ilke ve devrimlerini, çağdaş yaşamı gönülden benimsemiş, Cumhuriyet'in sağladığı kazanımların bilincinde olan eğitim neferleri olarak Atatürk'ün Cumhuriyet'le yaktığı aydınlanma ışığını söndürmeden taşıyacak, demokratik laik Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacağız. Atatürk'ün izinden gidecek, bu ülkenin yarınları olan evlatlarımızı Cumhuriyet'in koruyucuları olarak yetiştireceğiz!” Haber Merkezi

 

 

 

                                                                                 

 

Editör: Haber Merkezi