Ligin yeni ekibi olan Ordu İEF A Koleji, ligin 7.haftasında ligin güçlü takımlarından birisi olan Elazığ İl Özel İdare’yi konuk etti. Geçen hafta deplasmanda Urla Belediyesi’ne mağlup olarak ligdeki ilk yenilgisini alan Ordu temsilcisi, taraftarı önünde yeniden galibiyet almak isterken parkeden üzgün ayrılan taraf oldu.
Maça iki takımda dengeli başlarken ilk periyod 18-16 A Koleji’nin üstünlüğü ile sonuçlandı. Kendi saha avantajını iyi kullanmak isteyen A Koleji, soyunma odasına da 39-38 üstün girdi. İkinci yarıda konuk ekip daha etkili olmaya başladı. Özellikle pota altında Walker’ın diğer maçlara göre etkisiz olması rakibin daha basit sayılar bulmasına yol açtı. Elazığ İl Özel İdare, Ordu İEF A Koleji’ni 64-70 yendi ve ligde arka arkaya 5.galibiyetini aldı. İlk 5 maçını kazanmayı başaran A Koleji ise üst üste 2.yenilgisi almış oldu.
Sezon başında yapılan Federasyon Kupası finalinde de karşı karşıya gelen iki ekip arasındaki mücadeleyi de yine Elazığ İl Özel İdare kazanmış ve kupaya uzanan taraf olmuştu.
SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi