Altınordu ilçesinde yaşayan Zehra Kaçar, dördüz bebeklere hamile kaldı. Anne Kaçar gebeliğin ilerleyen dönemlerinde bebeklerin birini anne karnında kaybetti. Hamileliğin 31’inci haftasında, Açelya, Amine ve Almina isimlerini verdikleri bebekleri sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.  Bebekler hastanede yakalandıkları hastalık sonucu rahatsızlandı. Rahatsızlık sonucu Amine ve Almina’yı da kaybeden anne Kaçar, Açelya’nın yaşaması için yardım çağrısında bulundu.

Anne Kaçar erken doğan bebeklerinin kuvözde mantar enfeksiyonu kaptığını belirterek; “2016 yılında dördüz hamilelik yaşadım. 4’üncü bebek Açelya’nın kordonuna bağlandığı için 6 buçuk aylıkken normal doğum olarak alındı. 31 haftalık iken 3 bebeğim hayata geldi. 3’ü de sağlıklı bir şekilde doğdu. Tüm kontrolleri yapıldı, her şey yolundaydı. Fakat hastanede 12 gün içinde mantar enfeksiyonu kaptılar. Bunlar bir kilonun altında doğan bebekler ve çok hassas bakılmaları gerekiyor. Fakat hastanede gerekli özen gösterilmediği ve hijyenik davranılmadığı için bebeklerim hastalandı. Bebeklerimin karnı çok şişti ve bize bağırsakta sorun olduğunu söylediler. Samsun’a gittik ve oradaki doktor bebeklerin mantar enfeksiyonu kaptığını anladı. Mantarın beyinlerine sıçradığı için menenjite bağlı hidrosefali hastası oldukları ortaya çıktı. Kuvözde 1 aylıkken hastalık nedeniyle Almina da vefat etti. Amine ile Açelya kaldı. Amine’yi de bir buçuk ay önce kaybettik. O da hidrosefali hastasıydı.” dedi.

“Her kapıyı çalıyoruz”

Dört bebekten geriye kalan Açelya’nın yaşaması için her şeyi yaptıklarını söyleyen anne Zehra Kaçar; “Açelya da hidrosefali hastası, başında şantı var. Beslenmeyi bilmediği için karnından besleniyor. Gözlerinden iki sefer ameliyat oldu. Kronik akciğer rahatsızlığı da var. Açelya kalbi durması sonucu 3 kere yoğun bakıma yattı. Ordu’da götürdüğümüz nöroloji doktorları var ama tedavi için yeterli değil. İstanbul’da Prof. Dr. Burak Tatlı var, onunla iletişime geçtik. Bu tür çocuklarla yakından ilgilenen bir doktor. Onun verdiği ilaçlar Açelya’ya çok iyi geldi. Yurt dışından gelen, beyin geliştirici, konuşmasını sağlayabilmesi için iğneler ve ilaçlar verdi. Bu tedaviye her 3 ayda bir gitmemiz gerekiyor. Açelya’nın gelişim gösterebilmesi için bu şart. Ekonomik olarak bu tedaviyi gerçekleştirmekte çok zorlanıyoruz. İlaç fiyatları çok yüksek. 10 günlük fizik kampına kalmamız gerekiyor fakat kamp ücretleri çok yüksek. En azından ilaç tedavilerinin karşılanması bile bizim için çok önemli. 3 kutu iğne aldık bin 300 TL civarı ücret ödedik, çocuğumuzun sağlığı için bunu yapmak zorundayız. Valilik izni açtırmıştık ama iznimiz 16 Ocak’ta sona eriyor. Her kapıyı çalıyoruz, hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz.” diye konuştu.

“Gelişimi için tedavi şart”

Ümitlerini kaybetmediklerini belirten anne Zehra Kaçar; “Doktorumuz bize bu tür hastalık yaşayan bir çocuğa göre Açelya’nın iyi durumda olduğunu, tedavinin ileriki süreçlerinde yürüyebilmesi, konuşabilmesi gibi güzel şeyler gördüğünü söyledi. Verdiği ilaçlardan sonra ilerlemeyi somut bir şekilde biz de gördük. Bu yüzden tedaviyi devam ettirmek istiyoruz bunun için de maddi desteğe ihtiyacımız var. Açelya şu anda yürüyemiyor, konuşamıyor, düzgün beslenemiyor.  Yürüyebilmesi, konuşabilmesi bu tedaviye bağlı, onun iyileştiğini görmek istiyoruz. Yardımsever insanlardan destek bekliyoruz. Eğer çocuğumuzun tedavisi olmazsa çocuğumuz 2-3 yaş geriden gelmiş olacak, gelişemeyecek” şeklinde konuştu.
Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin/Özel Haber

Açelya’ya yardımda bulunmak isteyen hayırseverler gazetemize 212 44 20 numaralı telefondan ulaşabilir. Ayrıca Açelya için hesap numarası şu şekilde:

“Hesap: İş Bankası Açelya Su Hesap-No: 7100-1759821

 İBAN: TR12 0006 4000 0017 1001 7598 21”

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi